- Homepage
- Recipe Details Page
Velouté van kastanjes en selder
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
150 g Knolselder
60 g Ajuin
10 g Look
30 cl Groentebouillon
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
150 g Kastanjes
5 cl Sojaroom
15 g Pompoenpitten
Coppa
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de selder in vier grote stukken en pel de groente. Spoel af onder water en snijd de selder in blokjes.
150g Knolselder
Stap 2 /5
Pel de ui en snijd ze in kleine stukjes. Pel de look en verwijder de kiem.
60g Ajuin 10g Look
Stap 3 /5
Doe de selderij, de ajuin, de knoflook, de bouillon en de kastanjes in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30cl Groentebouillon 1snuifje Zout 1snuifje Peper 150g Kastanjes
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Voeg de sojaroom toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Proef of de kruiding goed is. Pas indien nodig de consistentie aan door wat bouillon toe te voegen.
5cl Sojaroom
Stap 5 /5
Strooi er wat pompoenpitten overheen en werk indien nodig af met stukjes kastanje en peterselie. Dien warm op.
15g Pompoenpitten sneetje Coppa