Velouté van artisjokbodem, sojamelk, basilicum en Parmezaanse kaas
- Totale tijd 50min
- 5min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Mooie artisjokharten
1 cl Olijfolie
50 g Witte ui, gepeld en in kwartjes gesneden
25 cl Gevogeltebouillon zonder gluten
0.5 el Maïsmeel (optioneel)
25 g Geraspte Parmezaanse kaas
13 cl Sojamelk
30 g Ansjovisfilets (optioneel)
Verse basilicum
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de in vier gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /5
Voeg de olie, de artisjokbodems en het maïsmeel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Voeg de glutenvrije gevogeltebouillon en de verse basilicum toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /5
Voeg de sojamelk, de geraspte Parmezaanse kaas en de ansjovisfilets toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /5
Proef of de kruiding en de textuur goed zijn. Serveer warm.