Velouté van artisjokbodem, sojamelk, basilicum en Parmezaanse kaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Velouté van artisjokbodem, sojamelk, basilicum en Parmezaanse kaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g Mooie artisjokharten

  • 1 cl Olijfolie

  • 50 g Witte ui, gepeld en in kwartjes gesneden

  • 25 cl Gevogeltebouillon zonder gluten

  • 0.5 el Maïsmeel (optioneel)

  • 25 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 13 cl Sojamelk

  • 30 g Ansjovisfilets (optioneel)

  • Verse basilicum

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de in vier gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 50g Witte ui, gepeld en in kwartjes gesneden
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /5

Voeg de olie, de artisjokbodems en het maïsmeel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Mooie artisjokharten
  • 1cl Olijfolie
  • 0.5el Maïsmeel (optioneel)
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /5

Voeg de glutenvrije gevogeltebouillon en de verse basilicum toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Gevogeltebouillon zonder gluten
  • bladje Verse basilicum
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /5

Voeg de sojamelk, de geraspte Parmezaanse kaas en de ansjovisfilets toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 13cl Sojamelk
  • 30g Ansjovisfilets (optioneel)
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /5

Proef of de kruiding en de textuur goed zijn. Serveer warm.

  • Zout, peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228