- Homepage
- Recipe Details Page
Vegetarische polpette op Italiaanse wijze
- Totale tijd 56min
- 5min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
175 g Gedroogde groene linzen
60 cl Koud water
1.5 tl Tijm
3 bladje Laurierblaadje
21 g Tomatenpasta
4 el Gemoute gist
90 g Broodkruimels
21 g Havermout
30 g Zonnebloempitten
1 snuifje Chilipoeder
1 tl Oregano
12 g Knoflook
1 tl Steakkruidenmix
1.5 el Olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen kort met koud water. Laat ze daarna uitlekken in een zeef met fijne mazen.
175g Gedroogde groene linzen
Stap 2 /7
Doe de linzen, het koude water, de tijm en het laurierblaadje in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
175g Gedroogde groene linzen 60cl Koud water 1.5tl Tijm 3bladje Laurierblaadje
Menger
Stap 3 /7
Laat leeglopen en afkoelen.
Stap 4 /7
Doe de linzen, tomatenpasta, gemoute gist, broodkruimels, havermout, zonnebloempitten, chili, oregano, gepelde knoflook en kruiden in de mixerkom met bevestigd Ultrablade-mes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
175g Gedroogde groene linzen 21g Tomatenpasta 4el Gemoute gist 90g Broodkruimels 21g Havermout 30g Zonnebloempitten 1snuifje Chilipoeder 1tl Oregano 12g Knoflook 1tl Steakkruidenmix
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Vorm balletjes met je hand en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een hete pan met olie; draai ze nu en dan om.
1.5el Olijfolie
Stap 7 /7
Dien op met spaghetti in tomatensaus en schilfers parmezaan.