Vegetarische polpette op Italiaanse wijze
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegetarische polpette op Italiaanse wijze

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 56min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    36min
  • Afkoeltijd
    15min

Ingrediënten

6 personen

  • 175 g Gedroogde groene linzen

  • 60 cl Koud water

  • 1.5 tl Tijm

  • 3 bladje Laurierblaadje

  • 21 g Tomatenpasta

  • 4 el Gemoute gist

  • 90 g Broodkruimels

  • 21 g Havermout

  • 30 g Zonnebloempitten

  • 1 snuifje Chilipoeder

  • 1 tl Oregano

  • 12 g Knoflook

  • 1 tl Steakkruidenmix

  • 1.5 el Olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Spoel de linzen kort met koud water. Laat ze daarna uitlekken in een zeef met fijne mazen.

  • 175g Gedroogde groene linzen

Stap 2 /7

Doe de linzen, het koude water, de tijm en het laurierblaadje in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 175g Gedroogde groene linzen
  • 60cl Koud water
  • 1.5tl Tijm
  • 3bladje Laurierblaadje
  • Menger

Stap 3 /7

Laat leeglopen en afkoelen.

Stap 4 /7

Doe de linzen, tomatenpasta, gemoute gist, broodkruimels, havermout, zonnebloempitten, chili, oregano, gepelde knoflook en kruiden in de mixerkom met bevestigd Ultrablade-mes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 175g Gedroogde groene linzen
  • 21g Tomatenpasta
  • 4el Gemoute gist
  • 90g Broodkruimels
  • 21g Havermout
  • 30g Zonnebloempitten
  • 1snuifje Chilipoeder
  • 1tl Oregano
  • 12g Knoflook
  • 1tl Steakkruidenmix
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.

Stap 6 /7

Vorm balletjes met je hand en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een hete pan met olie; draai ze nu en dan om.

  • 1.5el Olijfolie

Stap 7 /7

Dien op met spaghetti in tomatensaus en schilfers parmezaan.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228