Vegetarische pizza - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegetarische pizza

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 35min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 1 Pizzadeeg

  • 9 g knoflook

  • 40 g pijnboompitten

  • 150 g palmharten

  • 20 basilicumblaadjes

  • 190 g mozzarella

  • 150 g vlezige bodems van artisjokken

  • 35 g pijnboompitten

  • 60 g spruitjes

  • 0.8 cl olijfolie

Bereiding

Stap 1 /8

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: pizzadeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 2u15: 15min bereidingstijd en 2u rusttijd in de koelkast.

  • 1 Pizzadeeg

Stap 2 /8

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 3 /8

Pel een knoflookteentje en hak de helft ervan fijn.

  • 9g knoflook

Stap 4 /8

Gebruik een vijzel en een stamper om het knoflookteentje fijn te stampen en voeg hier al de eerste paar pijnboompitten en vlezige bodems van artisjokken, gevolgd door de basilicum, aan toe.

  • 9g knoflook
  • 40g pijnboompitten
  • 150g palmharten
  • 20 basilicumblaadjes

Stap 5 /8

Verdeel het pizzadeeg over een pizzapan.

  • 1 Pizzadeeg

Stap 6 /8

Verdeel het artisjokmengsel erover. Laat wel 1 cm afstand tussen het mengsel en de randen van het deeg. Bestrooi met mozzarella.

  • 190g mozzarella

Stap 7 /8

Laat gedurende 15 minuten op 210 graden bakken.

Stap 8 /8

Haal het deeg uit de oven en voeg de resterende vlezige bodems van artisjokken, pijnboompitten en salade toe. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

  • 150g vlezige bodems van artisjokken
  • 35g pijnboompitten
  • 60g spruitjes
  • 0.8cl olijfolie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228