- Homepage
- Recipe Details Page
Vegetarische pizza
- Totale tijd 2u 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 Pizzadeeg
9 g knoflook
40 g pijnboompitten
150 g palmharten
20 basilicumblaadjes
190 g mozzarella
150 g vlezige bodems van artisjokken
35 g pijnboompitten
60 g spruitjes
0.8 cl olijfolie
Bereiding
Stap 1 /8
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: pizzadeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 2u15: 15min bereidingstijd en 2u rusttijd in de koelkast.
1 Pizzadeeg
Stap 2 /8
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Stap 3 /8
Pel een knoflookteentje en hak de helft ervan fijn.
9g knoflook
Stap 4 /8
Gebruik een vijzel en een stamper om het knoflookteentje fijn te stampen en voeg hier al de eerste paar pijnboompitten en vlezige bodems van artisjokken, gevolgd door de basilicum, aan toe.
9g knoflook 40g pijnboompitten 150g palmharten 20 basilicumblaadjes
Stap 5 /8
Verdeel het pizzadeeg over een pizzapan.
1 Pizzadeeg
Stap 6 /8
Verdeel het artisjokmengsel erover. Laat wel 1 cm afstand tussen het mengsel en de randen van het deeg. Bestrooi met mozzarella.
190g mozzarella
Stap 7 /8
Laat gedurende 15 minuten op 210 graden bakken.
Stap 8 /8
Haal het deeg uit de oven en voeg de resterende vlezige bodems van artisjokken, pijnboompitten en salade toe. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
150g vlezige bodems van artisjokken 35g pijnboompitten 60g spruitjes 0.8cl olijfolie