- Homepage
- Recipe Details Page
Veganistische kaneelbroodjes
- Totale tijd 3u 40min
- 35min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 2u 25min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 el Amandelpuree
2 el Volle rietsuiker
1 tl Gemalen kaneel
4 g Gedroogde bakkersgist
12 cl Ongezoete sojamelk
1 el Volle rietsuiker
235 g Bloem
1 snuifje zout
35 g Margarine op plantaardige basis
25 g Kokosnootroom
15 g Agavesiroop
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Giet de melk en de gist in de mengkom met het kneed/plet mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
4g Gedroogde bakkersgist 12cl Ongezoete sojamelk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /10
Voeg de suiker, bloem en zout toe. Sluit het deksel zonder de kurk en zet gedurende 5 minuten op stand 4 terwijl je geleidelijk de blokjes margarine toevoegt door de opening in de kurk. Het deeg moet glad zijn en moet gemakkelijk loskomen van de zijkanten. Zo niet, start het programma dan opnieuw.
1el Volle rietsuiker 235g Bloem 1snuifje zout 35g Margarine op plantaardige basis
Stap 3 /10
Sluit de kurk en laat het deeg in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 4 /10
Sla het deeg terug, strooi een goede hoeveelheid bloem op je werkvlak en druk het deeg met een deegroller plat tot een rechthoekige vorm van 1/2 cm dikte.
Stap 5 /10
Verdeel de amandelpuree over de hele rechthoek, bestrooi met rietsuiker en kaneel en rol de rechthoek in de lengte op.
2el Amandelpuree 2el Volle rietsuiker 1tl Gemalen kaneel
Stap 6 /10
Snijd de worstvorm in plakjes en leg ze in de vorm. Dek af met een schone theedoek en laat 45 minuten rusten.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Stap 8 /10
Bak ze 20 minuten, houdt ze goed in de gaten.
Stap 9 /10
Laat afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Stap 10 /10
Meng de kokosroom en de agavesiroop. Garneer de broodjes met dit mengsel. Als je wilt, kunt je ze ook garneren met geplette praline.
25g Kokosnootroom 15g Agavesiroop