Veganistische kaneelbroodjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Veganistische kaneelbroodjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 40min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    2u 25min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 el Amandelpuree

  • 2 el Volle rietsuiker

  • 1 tl Gemalen kaneel

  • 4 g Gedroogde bakkersgist

  • 12 cl Ongezoete sojamelk

  • 1 el Volle rietsuiker

  • 235 g Bloem

  • 1 snuifje zout

  • 35 g Margarine op plantaardige basis

  • 25 g Kokosnootroom

  • 15 g Agavesiroop

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Giet de melk en de gist in de mengkom met het kneed/plet mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 4g Gedroogde bakkersgist
  • 12cl Ongezoete sojamelk
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /10

Voeg de suiker, bloem en zout toe. Sluit het deksel zonder de kurk en zet gedurende 5 minuten op stand 4 terwijl je geleidelijk de blokjes margarine toevoegt door de opening in de kurk. Het deeg moet glad zijn en moet gemakkelijk loskomen van de zijkanten. Zo niet, start het programma dan opnieuw.

  • 1el Volle rietsuiker
  • 235g Bloem
  • 1snuifje zout
  • 35g Margarine op plantaardige basis

Stap 3 /10

Sluit de kurk en laat het deeg in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

Stap 4 /10

Sla het deeg terug, strooi een goede hoeveelheid bloem op je werkvlak en druk het deeg met een deegroller plat tot een rechthoekige vorm van 1/2 cm dikte.

Stap 5 /10

Verdeel de amandelpuree over de hele rechthoek, bestrooi met rietsuiker en kaneel en rol de rechthoek in de lengte op.

  • 2el Amandelpuree
  • 2el Volle rietsuiker
  • 1tl Gemalen kaneel

Stap 6 /10

Snijd de worstvorm in plakjes en leg ze in de vorm. Dek af met een schone theedoek en laat 45 minuten rusten.

Stap 7 /10

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Stap 8 /10

Bak ze 20 minuten, houdt ze goed in de gaten.

Stap 9 /10

Laat afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

Stap 10 /10

Meng de kokosroom en de agavesiroop. Garneer de broodjes met dit mengsel. Als je wilt, kunt je ze ook garneren met geplette praline.

  • 25g Kokosnootroom
  • 15g Agavesiroop

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228