- Homepage
- Recipe Details Page
Veganistische chocoladepannenkoeken
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
80 g Zijdezachte tofu
80 g Pure bakchocolade
125 g Bloem
2 el Maïsmeel
15 g Rietsuiker
15 g Ongezoet cacaopoeder
80 g Sojayoghurt
29 cl Sojamelk
50 g Margarine
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de chocolade in stukjes.
80g Pure bakchocolade
Stap 2 /7
Doe de chocoladestukjes in de mixerkom met de mixer eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
80g Pure bakchocolade
Stap 3 /7
Vervang het mixerhulpstuk door het Ultrablade-meshulpstuk. Voeg de zijdezachte tofu toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Schraap de zijkanten af. Meng indien nodig opnieuw tot je een gladde textuur krijgt. Zet in de koelkast.
80g Zijdezachte tofu
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
Doe de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, het zout, de maïzena, de basterdsuiker en de plantaardige yoghurt in de kom van de mixer met het kneed-/pletmes eraan. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’. Voeg geleidelijk de plantaardige melk en de gesmolten margarine toe door de opening in de kurk en zorg ervoor dat het mengsel goed gemengd is om klonters te voorkomen.
125g Bloem 2el Maïsmeel 15g Rietsuiker 15g Ongezoet cacaopoeder 80g Sojayoghurt 29cl Sojamelk 50g Margarine
Kneed- & hakmes
Stap 5 /7
Laat 15 minuten rusten.
Stap 6 /7
Giet een pollepel beslag in een hete, licht ingevette pan met antiaanbaklaag. Laat een paar minuten bakken tot de pannenkoek loskomt van de pan. Draai de pannenkoek om en laat nog 1 minuut bakken. Herhaal dit tot u al het beslag gebruikt hebt.
Stap 7 /7
Top de pannenkoeken met chocoladecrème. Versier met chocoladesaus en geplette praline.
80g Pure bakchocolade