Vegan terrine
- Totale tijd 2u
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
250 g Groene bio-linzen
100 g Wortel
110 g Ajuin
3 g Look
15 g Paprikapoeder
35 cl Groentebouillon
1 snuifje Zout
Peper
15 g Tomatenconcentraat
5 takje Peterselie
5 takje Tijm
30 g Zonnebloempitten
30 g Pompoenpitten
15 g Rijstmeel
2 cl Olijfolie
Olie
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de geschilde en in kwartjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de gepelde en in blokjes gesneden wortel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /9
Voeg de afgespoelde linzen, het paprikapoeder, het tomatenconcentraat, de tijm en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /9
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeg het rijstmeel en de gehakte peterselie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /9
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 6 /9
Olie een gratinschaal in, doe de bereiding erin en druk goed aan.
Stap 7 /9
Plaats de gratinschaal in een waterbad in een grotere gratinschaal gevuld met water en zet 1 uur in de oven.
Stap 8 /9
Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen.
Stap 9 /9
Bestrooi bij het serveren met zonnebloempitten en pompoenpitten.