- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan terrine
- Totale tijd 2u
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g Groene bio-linzen
100 g Wortel
110 g Ajuin
3 g Look
15 g Paprikapoeder
35 cl Groentebouillon
1 snuifje Zout
Peper
15 g Tomatenconcentraat
5 takje Peterselie
5 takje Tijm
30 g Zonnebloempitten
30 g Pompoenpitten
15 g Rijstmeel
2 cl Olijfolie
Olie
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de geschilde en in kwartjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
110g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 2 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de gepelde en in blokjes gesneden wortel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
100g Wortel 2cl Olijfolie
Menger
Stap 3 /9
Voeg de afgespoelde linzen, het paprikapoeder, het tomatenconcentraat, de tijm en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
250g Groene bio-linzen 15g Paprikapoeder 35cl Groentebouillon 1snuifje Zout Peper 15g Tomatenconcentraat 5takje Tijm
Menger
Stap 4 /9
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeg het rijstmeel en de gehakte peterselie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
5takje Peterselie 15g Rijstmeel
Ultrablade hakmes
Stap 5 /9
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 6 /9
Olie een gratinschaal in, doe de bereiding erin en druk goed aan.
Olie
Stap 7 /9
Plaats de gratinschaal in een waterbad in een grotere gratinschaal gevuld met water en zet 1 uur in de oven.
Stap 8 /9
Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen.
Stap 9 /9
Bestrooi bij het serveren met zonnebloempitten en pompoenpitten.
30g Zonnebloempitten 30g Pompoenpitten