Vegan terrine
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegan terrine

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g groene bio-linzen

  • 100 g wortel

  • 110 g ajuinen

  • 3 g knoflookteentjes

  • 15 g paprikapoeder

  • 35 cl groentebouillon

  • 1 snuifje zout

  • *Peper

  • 15 g tomatenconcentraat

  • 5 takjes peterselie

  • 5 takjes tijm

  • 30 g zonnebloempitten

  • 30 g pompoenpitten

  • 15 g rijstmeel

  • 2 cl olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /10

*Pel de ajuin en het teentje knoflook en schil de wortel. Snijd de wortel in kleine blokjes en de ajuin in 4 stukken.

  • 100g wortel
  • 110g ajuinen
  • 3g knoflookteentjes

Stap 2 /10

*Doe de ajuin en het teentje knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 110g ajuinen
  • 3g knoflookteentjes
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /10

*Vervang het mes door de menger en voeg de olie en wortel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g wortel
  • 2cl olijfolie
  • Menger

Stap 4 /10

*Voeg de afgespoelde linzen, het paprikapoeder, het tomatenconcentraat, de tijm en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 250g groene bio-linzen
  • 15g paprikapoeder
  • 35cl groentebouillon
  • 1snuifje zout
  • *Peper
  • 15g tomatenconcentraat
  • 5 takjes tijm
  • Menger

Stap 5 /10

*Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes en voeg het rijstmeel en de geciseleerde peterselie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5 takjes peterselie
  • 15g rijstmeel
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /10

*Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 7 /10

*Olie een gratinschaal in, doe de bereiding erin en druk goed aan.

Stap 8 /10

*Plaats de gratinschaal in een waterbad in een grotere gratinschaal gevuld met water en zet 1 uur in de oven.

Stap 9 /10

*Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen.

Stap 10 /10

*Bestrooi bij het serveren met zonnebloempitten en pompoenpitten.

  • 30g zonnebloempitten
  • 30g pompoenpitten

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228