- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan terrine
- Totale tijd 2u
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g groene bio-linzen
100 g wortel
110 g ajuinen
3 g knoflookteentjes
15 g paprikapoeder
35 cl groentebouillon
1 snuifje zout
*Peper
15 g tomatenconcentraat
5 takjes peterselie
5 takjes tijm
30 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
15 g rijstmeel
2 cl olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
*Pel de ajuin en het teentje knoflook en schil de wortel. Snijd de wortel in kleine blokjes en de ajuin in 4 stukken.
100g wortel 110g ajuinen 3g knoflookteentjes
Stap 2 /10
*Doe de ajuin en het teentje knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
110g ajuinen 3g knoflookteentjes
Ultrablade hakmes
Stap 3 /10
*Vervang het mes door de menger en voeg de olie en wortel toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
100g wortel 2cl olijfolie
Menger
Stap 4 /10
*Voeg de afgespoelde linzen, het paprikapoeder, het tomatenconcentraat, de tijm en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
250g groene bio-linzen 15g paprikapoeder 35cl groentebouillon 1snuifje zout *Peper 15g tomatenconcentraat 5 takjes tijm
Menger
Stap 5 /10
*Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes en voeg het rijstmeel en de geciseleerde peterselie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
5 takjes peterselie 15g rijstmeel
Ultrablade hakmes
Stap 6 /10
*Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 7 /10
*Olie een gratinschaal in, doe de bereiding erin en druk goed aan.
Stap 8 /10
*Plaats de gratinschaal in een waterbad in een grotere gratinschaal gevuld met water en zet 1 uur in de oven.
Stap 9 /10
*Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen.
Stap 10 /10
*Bestrooi bij het serveren met zonnebloempitten en pompoenpitten.
30g zonnebloempitten 30g pompoenpitten