- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan cinnamon rolls
- Totale tijd 3u 40min
- 35min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 2u 25min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 el Amandelpasta
2 el Ongeraffineerde rietsuiker
1 tl Kaneelpoeder
1 tl Bakkersgist in poeder
12 cl Ongezoete sojamelk
1 el Ongeraffineerde rietsuiker
235 g Bloem
1 snuifje Zout
35 g Plantaardige margarine
Bloem
25 g Kokosmelk
15 g Agavesiroop
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1tl Bakkersgist in poeder 12cl Ongezoete sojamelk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /11
Voeg de suiker, de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Voeg beetje bij beetje de in blokjes gesneden margarine toe door de opening van de dop.
1el Ongeraffineerde rietsuiker 235g Bloem 1snuifje Zout 35g Plantaardige margarine
Stap 3 /11
Het deeg moet glad zijn en loskomen van de randen. Herstart het programma als dat niet het geval is.
Stap 4 /11
Sluit de dop en laat het deeg in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Haal het deeg uit de keukenmachine. Bestuif het werkblad grondig met bloem en druk het deeg met een deegroller plat tot een rechthoek met een dikte van 1/2 cm.
Bloem
Stap 6 /11
Smeer de amandelpasta over het volledige oppervlak van het deeg. Bestrooi met ongeraffineerde suiker en rol het deeg op in de lengte.
2el Amandelpasta 2el Ongeraffineerde rietsuiker 1tl Kaneelpoeder
Stap 7 /11
Snijd de worst in schijfjes en leg ze in de vorm. Dek af met een schone vaatdoek en laat 45 minuten rusten.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /11
Zet 20 minuten in de oven en houd het bakproces goed in de gaten.
Stap 10 /11
Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Stap 11 /11
Meng de kokosmelk met de agavesiroop. Werk de brioche af met de mengsel. Indien gewenst kun je uiteraard ook afwerken met stukjes praliné.
25g Kokosmelk 15g Agavesiroop