Vegan chocoladekoekjes
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
46 eenheid
25 g chiazaden
6.5 cl water
250 g vegan zachte boter
265 g bruine suiker
1 cl agavesiroop of esdoornsiroop
20 g vanillesuiker
400 g bloem
5 g baking soda
1 snuifje zout
265 g chocoladedruppels
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 graden op de heteluchtstand. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 2 /8
Meng de chiazaden en het water in een kleine kom met een lepel. Laat ongeveer 10 minuten weken.
Stap 3 /8
Doe de vegan zachte boter en de suiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Doe chiazaadjes, de agavesiroop en de vanillesuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 5 /8
Doe vervolgens de bloem, de baking soda en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Doe tot slot de chocoladedruppels in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 7 /8
Schep met een eetlepel of een ijsschep het afgewerkte beslag in hoopjes op de bakplaat met bakpapier. Leg ze ongeveer 5-6 cm uit elkaar.
Stap 8 /8
Bak de koekjes maximaal 15 minuten op 180 graden op de heteluchtstand, anders worden ze te hard.