Vegan cheesecake met rode biet
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegan cheesecake met rode biet

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 24min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 150 g Walnoten

  • 9 Gedroogde vijgen

  • 15 g Cacaopoeder

  • 0.5 tl Kaneel

  • 1 snuifje zout

  • 300 g Rauwe rode biet

  • 1 cm Stukje gember

  • 200 g Kokosboter of kokosroom

  • 50 g Kokosolie

  • 3 cl Amandelmelk

  • 3 cl Esdoornsiroop

  • 1.5 el Pistachenootjes

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Leg een vel bakpapier in een springvorm.

Stap 2 /8

Doe de walnoten in een mengkom met het kneedmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'

  • 150g Walnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /8

Voeg de vijgen, het cacaopoeder, de kaneel en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'

  • 9 Gedroogde vijgen
  • 15g Cacaopoeder
  • 0.5tl Kaneel
  • 1snuifje zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /8

Giet het mengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Zet in de ijskast.

Stap 5 /8

Was en pel de rode bieten en de gember. Snijd de rode bieten in vier of acht stukken, afhankelijk van de grootte. Doe de rode bieten en de gember in de mengkom met de raspschijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'

  • 300g Rauwe rode biet
  • 1cm Stukje gember
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 6 /8

Voeg het Ultrablade-mes toe aan de mengkom. Voeg de kokosolie, de kokosboter (of kokoscrème), de geraspte rode biet en gember toe, samen met de amandelmelk en de esdoornsiroop. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'

  • 300g Rauwe rode biet
  • 1cm Stukje gember
  • 200g Kokosboter of kokosroom
  • 50g Kokosolie
  • 3cl Amandelmelk
  • 3cl Esdoornsiroop
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /8

Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel.

Stap 8 /8

Zet voor minstens 2 uur in de ijskast. Haal de cheesecake uit de bakvorm en werk af met de stukjes pistachenoot.

  • 1.5el Pistachenootjes

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228