- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan cheesecake met rode biet
- Totale tijd 2u 24min
- 20min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Walnoten
9 Gedroogde vijgen
15 g Cacaopoeder
0.5 tl Kaneel
1 snuifje zout
300 g Rauwe rode biet
1 cm Stukje gember
200 g Kokosboter of kokosroom
50 g Kokosolie
3 cl Amandelmelk
3 cl Esdoornsiroop
1.5 el Pistachenootjes
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Leg een vel bakpapier in een springvorm.
Stap 2 /8
Doe de walnoten in een mengkom met het kneedmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
150g Walnoten
Kneed- & hakmes
Stap 3 /8
Voeg de vijgen, het cacaopoeder, de kaneel en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
9 Gedroogde vijgen 15g Cacaopoeder 0.5tl Kaneel 1snuifje zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /8
Giet het mengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Zet in de ijskast.
Stap 5 /8
Was en pel de rode bieten en de gember. Snijd de rode bieten in vier of acht stukken, afhankelijk van de grootte. Doe de rode bieten en de gember in de mengkom met de raspschijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
300g Rauwe rode biet 1cm Stukje gember
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /8
Voeg het Ultrablade-mes toe aan de mengkom. Voeg de kokosolie, de kokosboter (of kokoscrème), de geraspte rode biet en gember toe, samen met de amandelmelk en de esdoornsiroop. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
300g Rauwe rode biet 1cm Stukje gember 200g Kokosboter of kokosroom 50g Kokosolie 3cl Amandelmelk 3cl Esdoornsiroop
Ultrablade hakmes
Stap 7 /8
Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel.
Stap 8 /8
Zet voor minstens 2 uur in de ijskast. Haal de cheesecake uit de bakvorm en werk af met de stukjes pistachenoot.
1.5el Pistachenootjes