- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan cheesecake met biet
- Totale tijd 2u 24min
- 20min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
30 g Kokosolie
200 g Rauwe biet
1 cm Stukje gember
130 g Kokosmelk of kokosboter
2 cl Amandelmelk
2 cl Esdoornsiroop
1 el Pistachenootjes
100 g Noten
6 Gedroogde vijgen
10 g Cacaopoeder
0.5 tl Kaneel
1 snuifje Zout
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Leg een vel bakpapier in een springvorm.
Stap 2 /8
Doe de noten in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Noten
Kneed- & hakmes
Stap 3 /8
Voeg de vijgen, de cacao, de kaneel en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
6 Gedroogde vijgen 10g Cacaopoeder 0.5tl Kaneel 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /8
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm. Laat rusten in de koelkast.
Stap 5 /8
Was en schil de bieten en de gember. Snijd de bieten in 4 of 8 stukken naargelang de grootte. Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de bieten en de gember toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Rauwe biet 1cm Stukje gember
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /8
Plaats het Ultrablade-hakmes in de mengkom. Voeg de kokosolie, de kokosboter (of kokosmelk), de geraspte biet en gember, de amandelmelk en de esdoornsiroop toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Kokosolie 200g Rauwe biet 1cm Stukje gember 130g Kokosmelk of kokosboter 2cl Amandelmelk 2cl Esdoornsiroop
Ultrablade hakmes
Stap 7 /8
Giet het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 8 /8
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en bestrooi met gehakte pistaches.
1el Pistachenootjes