Vegan cheesecake met biet - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegan cheesecake met biet

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 24min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

4 personen

  • 30 g Kokosolie

  • 200 g Rauwe biet

  • 1 cm Stukje gember

  • 130 g Kokosmelk of kokosboter

  • 2 cl Amandelmelk

  • 2 cl Esdoornsiroop

  • 1 el Pistachenootjes

  • 100 g Noten

  • 6 Gedroogde vijgen

  • 10 g Cacaopoeder

  • 0.5 tl Kaneel

  • 1 snuifje Zout

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Leg een vel bakpapier in een springvorm.

Stap 2 /8

Doe de noten in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Noten
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /8

Voeg de vijgen, de cacao, de kaneel en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6 Gedroogde vijgen
  • 10g Cacaopoeder
  • 0.5tl Kaneel
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /8

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm. Laat rusten in de koelkast.

Stap 5 /8

Was en schil de bieten en de gember. Snijd de bieten in 4 of 8 stukken naargelang de grootte. Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de bieten en de gember toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Rauwe biet
  • 1cm Stukje gember
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 6 /8

Plaats het Ultrablade-hakmes in de mengkom. Voeg de kokosolie, de kokosboter (of kokosmelk), de geraspte biet en gember, de amandelmelk en de esdoornsiroop toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Kokosolie
  • 200g Rauwe biet
  • 1cm Stukje gember
  • 130g Kokosmelk of kokosboter
  • 2cl Amandelmelk
  • 2cl Esdoornsiroop
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /8

Giet het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 8 /8

Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en bestrooi met gehakte pistaches.

  • 1el Pistachenootjes

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228