- Homepage
- Recipe Details Page
Vegan bananenbrood
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
3 Kleine, zeer rijpe bananen (of 2 grote)
100 g Biologische courgettes
45 g Biologische muscovadosuiker (ruwe rietsuiker)
70 g Gemalen amandelen
30 g Maïzena
50 g Biologische zoete olijfolie
10 druppel Pure vanille-extract (of 3 snufjes vanillepoeder)
200 g Biologische volkoren speltbloem
1 tl Bakpoeder
50 g Cashewnoten
50 g Hazelnoten
50 g Pistachenoten
Bereiding
Stap 1 /9
Pel de bananen en prak ze met een vork in een ondiepe schaal totdat ze licht vloeibaar worden.
Stap 2 /9
Was de courgette en laat de huid zitten mits deze dun is. Rasp in een kom totdat u ongeveer 100 g vruchtvlees hebt.
Stap 3 /9
Doe de geprakte bananen en geraspte courgette in een schaal en meng door elkaar. Voeg vervolgens de ruwe suiker toe. Meng goed om een gelijkmatige consistentie te vormen.
Stap 4 /9
Voeg vervolgens de gemalen amandelen en maisbloem toe en meng door elkaar. Voeg de olijfolie en het vanille-extract toe en meng nogmaals goed door elkaar. Gebruik een garde om de bloem en het bakpoeder door het mengsel te mengen zodat u geen klonten krijgt.
Stap 5 /9
Vet de cakevorm in en giet het deeg erin.
Stap 6 /9
Snijd de cashewnoten, hazelnoten en pistachenoten doormidden, maar houd ze wel apart. Besprenkel de cake ruim met de noten waarbij u begint met de cashewnoten, dan de hazelnoten en als laatste de pistachenoten.
Stap 7 /9
Vul het waterreservoir in het apparaat. Plaats de cakevorm in de kom van het apparaat. Zet de STOOM-stand aan voor 45 minuten. Controleer na 30 minuten of er nog voldoende water in het reservoir zit en kook nog 15 minuten.
Stap 8 /9
Gebruik een mes om te controleren of de cake gaar is. Laat indien nodig nog 5 minuten staan.
Stap 9 /9
Laat iets afkoelen voordat u de cake uit de vorm haalt. Lekker als ontbijt of wanneer u er zin in heeft!