Vatrushki met cottage cheese
- Totale tijd 2u
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
22 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
1 el tarwebloem
60 g suiker
6 g droge gist
400 g tarwebloem
50 g boter
1 ei
1 dooier
1 snuifje zout
360 g cottage cheese
1 ei
1 dooier
40 g suiker
20 g tarwebloem
18 g vanillesuiker
1 snuifje zout
1 dooier
3 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
10 g boter
1 cl plantaardige olie
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, 1 el bloem en de gist op in de melk. Laat 12-15 minuten staan.
Stap 2 /15
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 3 /15
Smelt de boter in een stoofpan.
Stap 4 /15
Voeg de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Voeg de melk, suiker, bloem en gist toe aan de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Voeg vervolgens de gesmolten boter, een snuifje zout en de eieren toe. Druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Doe het deeg in een aparte kom, dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.
Stap 7 /15
Duw de cottage cheese met een eetlepel door een zeef.
Stap 8 /15
Maak de vulling. Doe alle ingrediënten (cottage cheese, ei, eierdooier, suiker, bloem, vanillesuiker en zout) in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 9 /15
Doe de vulling in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.
Stap 10 /15
Rol bolletjes van het deeg. Rol elk stukje deeg uit tot 10 cm met een deegroller.
Stap 11 /15
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de stukjes deeg op. Druk het deeg stevig aan met de onderkant van een glas en maak een kuiltje.
Stap 12 /15
Verdeel de vulling over het deeg.
Stap 13 /15
Zet de vatrushki 20 minuten aan de kant. Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
Stap 14 /15
Bak de vatrushki gedurende 15-17 minuten. Smeer de vatrushki 2 minuten voor het einde in met een mengsel van eierdooier en melk.
Stap 15 /15
Smeer de gebakken vatrushki in met wat boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.