Vatrushki met cottage cheese - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vatrushki met cottage cheese

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

6 personen

  • 22 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 1 el tarwebloem

  • 60 g suiker

  • 6 g droge gist

  • 400 g tarwebloem

  • 50 g boter

  • 1 ei

  • 1 dooier

  • 1 snuifje zout

  • 360 g cottage cheese

  • 1 ei

  • 1 dooier

  • 40 g suiker

  • 20 g tarwebloem

  • 18 g vanillesuiker

  • 1 snuifje zout

  • 1 dooier

  • 3 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 10 g boter

  • 1 cl plantaardige olie

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, 1 el bloem en de gist op in de melk. Laat 12-15 minuten staan.

  • 22cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
  • 1el tarwebloem
  • 60g suiker
  • 6g droge gist

Stap 2 /15

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 400g tarwebloem

Stap 3 /15

Smelt de boter in een stoofpan.

  • 50g boter

Stap 4 /15

Voeg de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 1 ei
  • 1 dooier
  • Flex Whisk

Stap 5 /15

Voeg de melk, suiker, bloem en gist toe aan de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Voeg vervolgens de gesmolten boter, een snuifje zout en de eieren toe. Druk op 'Start'.

  • 400g tarwebloem
  • 50g boter
  • 1snuifje zout
  • Dough Hook

Stap 6 /15

Doe het deeg in een aparte kom, dek af met een keukenhanddoek en zet 60 minuten op een warme plek.

Stap 7 /15

Duw de cottage cheese met een eetlepel door een zeef.

  • 360g cottage cheese

Stap 8 /15

Maak de vulling. Doe alle ingrediënten (cottage cheese, ei, eierdooier, suiker, bloem, vanillesuiker en zout) in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 360g cottage cheese
  • 1 ei
  • 1 dooier
  • 40g suiker
  • 20g tarwebloem
  • 18g vanillesuiker
  • 1snuifje zout
  • Flex Whisk

Stap 9 /15

Doe de vulling in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.

Stap 10 /15

Rol bolletjes van het deeg. Rol elk stukje deeg uit tot 10 cm met een deegroller.

Stap 11 /15

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de stukjes deeg op. Druk het deeg stevig aan met de onderkant van een glas en maak een kuiltje.

  • 1cl plantaardige olie

Stap 12 /15

Verdeel de vulling over het deeg.

Stap 13 /15

Zet de vatrushki 20 minuten aan de kant. Verwarm de oven voor op 180-190 graden.

Stap 14 /15

Bak de vatrushki gedurende 15-17 minuten. Smeer de vatrushki 2 minuten voor het einde in met een mengsel van eierdooier en melk.

  • 1 dooier
  • 3cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

Stap 15 /15

Smeer de gebakken vatrushki in met wat boter. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen.

  • 10g boter

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228