Varkensstoofpotje met zoetzure saus en Chinese noedels - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Varkensstoofpotje met zoetzure saus en Chinese noedels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 40min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g Aziatische noedels

  • 1000 g Varkensschouder in blokjes

  • 1 el Bloem

  • 10 g Kalfsfond in poeder

  • 9 g Look

  • 35 g Verse gember in schijfjes

  • 1 stokje Citroengras

  • 200 g Wortels

  • 50 g Sjalotten

  • 3 cl Olijfolie

  • 1 snuifje Mespuntje komijn

  • 200 g Shiitake

  • 60 cl Water

  • 75 g Zoete sojasaus

  • 50 g Honing

  • 25 g Sojasaus

  • 110 g Rode ajuin

  • 80 g Verse sojascheuten

  • 82 g Groene paprika

  • 60 g Gedopte erwten

  • Peper

  • Water

  • 25 g Sojasaus

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /14

Weeg de kalfsfond af in een kom. Weeg de noedels af in een andere kom en zet aan de kant.

  • 250g Aziatische noedels
  • 10g Kalfsfond in poeder

Stap 2 /14

Voeg de geschilde en in schijfjes gesneden wortelen, look en gember in de kom met de kalfsfond. Voeg de in blokjes gesneden varkensschouder en de bloem toe. Breng op smaak met de peper en het in 3 stukken gesneden citroengras. Meng goed met een spatel.

  • 1000g Varkensschouder in blokjes
  • 1el Bloem
  • 9g Look
  • 35g Verse gember in schijfjes
  • 1stokje Citroengras
  • 200g Wortels
  • Peper

Stap 3 /14

Snijd de shiitakes in grote stukken en zet aan de kant in een kom.

  • 200g Shiitake

Stap 4 /14

Weeg de rode ajuin af. Pel ze en snijd in blokjes. Weeg de rode paprika af. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pel de erwtjes en de sojascheuten. Spoel af. Doe ze in de externe stoomkoker en zet aan de kant.

  • 110g Rode ajuin
  • 80g Verse sojascheuten
  • 82g Groene paprika
  • 60g Gedopte erwten

Stap 5 /14

Doe de gepelde sjalotten in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /14

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de zijkanten van de mengkom met de spatel.

Stap 7 /14

Voeg de olijfolie en de komijn toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3cl Olijfolie
  • 1snuifje Mespuntje komijn
  • Menger

Stap 8 /14

Doe de bereiding in de kom van de keukenmachine. Voeg de zoete sojasaus, de sojasaus, de honing, het water en de shiitakes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60cl Water
  • 75g Zoete sojasaus
  • 50g Honing
  • 25g Sojasaus

Stap 9 /14

Laat de Aziatische noedels weken in een kom met lauw water.

  • Water

Stap 10 /14

Verwijder de dop van het deksel en plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 11 /14

Giet de noedels af en doe ze in de externe stoomkoker.

Stap 12 /14

Meng met de groenten en overgiet met de resterende sojasaus. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Sojasaus
  • Stoom- accessoire

Stap 13 /14

Meng de noedels met een spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 14 /14

Doe de noedels in diepe borden en dien op met het varkensstoofpotje.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228