Varkensstoofpotje met zoetzure saus en Chinese noedels
- Totale tijd 1u 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
250 g Aziatische noedels
1000 g Varkensschouder in blokjes
1 el Bloem
10 g Kalfsfond in poeder
9 g Look
35 g Verse gember in schijfjes
1 stokje Citroengras
200 g Wortels
50 g Sjalotten
3 cl Olijfolie
1 snuifje Mespuntje komijn
200 g Shiitake
60 cl Water
75 g Zoete sojasaus
50 g Honing
25 g Sojasaus
110 g Rode ajuin
80 g Verse sojascheuten
82 g Groene paprika
60 g Gedopte erwten
Peper
Water
25 g Sojasaus
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /14
Weeg de kalfsfond af in een kom. Weeg de noedels af in een andere kom en zet aan de kant.
Stap 2 /14
Voeg de geschilde en in schijfjes gesneden wortelen, look en gember in de kom met de kalfsfond. Voeg de in blokjes gesneden varkensschouder en de bloem toe. Breng op smaak met de peper en het in 3 stukken gesneden citroengras. Meng goed met een spatel.
Stap 3 /14
Snijd de shiitakes in grote stukken en zet aan de kant in een kom.
Stap 4 /14
Weeg de rode ajuin af. Pel ze en snijd in blokjes. Weeg de rode paprika af. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pel de erwtjes en de sojascheuten. Spoel af. Doe ze in de externe stoomkoker en zet aan de kant.
Stap 5 /14
Doe de gepelde sjalotten in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /14
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de zijkanten van de mengkom met de spatel.
Stap 7 /14
Voeg de olijfolie en de komijn toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /14
Doe de bereiding in de kom van de keukenmachine. Voeg de zoete sojasaus, de sojasaus, de honing, het water en de shiitakes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /14
Laat de Aziatische noedels weken in een kom met lauw water.
Stap 10 /14
Verwijder de dop van het deksel en plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 11 /14
Giet de noedels af en doe ze in de externe stoomkoker.
Stap 12 /14
Meng met de groenten en overgiet met de resterende sojasaus. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 13 /14
Meng de noedels met een spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 14 /14
Doe de noedels in diepe borden en dien op met het varkensstoofpotje.