Umamisalade van boerenkool - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Umamisalade van boerenkool

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 12min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 100 g Boerenkool

  • 1 tl Olijfolie

  • 2 g Look

  • 24 g Citroensap

  • 3 cl Tahin

  • 1 el Water

  • 1 el Sojasaus

  • 1 tl Sesamolie

  • 0.5 tl Witte miso

  • 1 snuifje Peper

  • 30 g Pijnboompitten

  • 20 g Pompoenpitten

  • 20 g Rozijnen

  • 20 g Gemoute gist

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /4

Maak de boerenkoolbladeren schoon met water en droog ze. Verwijder het steeltje en de centrale nerf. Snijd de bladeren vervolgens in stukken. Doe de bladeren in een kom en wrijf ze 2 tot 3 minuten in met olijfolie zodat ze soepel worden.

  • 100g Boerenkool
  • 1tl Olijfolie

Stap 2 /4

Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Doe de gepelde look in de kom. Sluit de mini kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2g Look
  • Minimengkom

Stap 3 /4

Duw de look naar de bodem van de mini kom met een spatel. Voeg het citroensap, de tahin, het water, de sojasaus, de sesamolie, de witte miso en de peper toe. Sluit het deksel van de keukenmachine en druk op 'Start'.

  • 24g Citroensap
  • 3cl Tahin
  • 1el Water
  • 1el Sojasaus
  • 1tl Sesamolie
  • 0.5tl Witte miso
  • 1snuifje Peper

Stap 4 /4

Giet de vinaigrette over de boerenkool en meng goed. Voeg de pijnboompitten, de pompoenpitten, de rozijnen en de gemoute gist toe. Meng en dien meteen op.

  • 30g Pijnboompitten
  • 20g Pompoenpitten
  • 20g Rozijnen
  • 20g Gemoute gist

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228