Umamisalade van boerenkool
- Totale tijd 12min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
100 g Boerenkool
1 tl Olijfolie
2 g Look
24 g Citroensap
3 cl Tahin
1 el Water
1 el Sojasaus
1 tl Sesamolie
0.5 tl Witte miso
1 snuifje Peper
30 g Pijnboompitten
20 g Pompoenpitten
20 g Rozijnen
20 g Gemoute gist
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /4
Maak de boerenkoolbladeren schoon met water en droog ze. Verwijder het steeltje en de centrale nerf. Snijd de bladeren vervolgens in stukken. Doe de bladeren in een kom en wrijf ze 2 tot 3 minuten in met olijfolie zodat ze soepel worden.
Stap 2 /4
Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Doe de gepelde look in de kom. Sluit de mini kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /4
Duw de look naar de bodem van de mini kom met een spatel. Voeg het citroensap, de tahin, het water, de sojasaus, de sesamolie, de witte miso en de peper toe. Sluit het deksel van de keukenmachine en druk op 'Start'.
Stap 4 /4
Giet de vinaigrette over de boerenkool en meng goed. Voeg de pijnboompitten, de pompoenpitten, de rozijnen en de gemoute gist toe. Meng en dien meteen op.