Tulband
- Totale tijd 4u 5min
- 1u
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 40min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
300 g Witte bloem
100 g Rozijnen
20 cl Warm water
5 cl Kirsch of rum
13 cl Halfvolle melk
1 tl Gistpoeder
2 Eierdooiers
40 g Suiker
40 g Boter
15 g Gepelde amandelen
1 snuifje Zout
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Laat de rozijnen de avond voordien weken in de kirsch of de rum met warm water.
Stap 2 /10
Doe de melk en de gist op de dag zelf de in de kom met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Voeg de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker en de in blokjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
Stap 4 /10
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 5 /10
Smeer een tulbandvorm met een diameter van 24 cm in met boter. Leg de amandalen op de bodem.
Stap 6 /10
Verwerk de uitgelekte rozijnen onder het deeg. Kneed lichtjes met de hand.
Stap 7 /10
Doe het deeg in de vorm en bedek de kom met een handdoek. Laat 2 uur rusten.
Stap 8 /10
Zet 35 minuten in de oven.
Stap 9 /10
Laat afkoelen.
Stap 10 /10
Haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.