Tulband - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Tulband

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 5min
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    2u 40min

Ingrediënten

6 personen

  • 300 g Witte bloem

  • 100 g Rozijnen

  • 20 cl Warm water

  • 5 cl Kirsch of rum

  • 13 cl Halfvolle melk

  • 1 tl Gistpoeder

  • 2 Eierdooiers

  • 40 g Suiker

  • 40 g Boter

  • 15 g Gepelde amandelen

  • 1 snuifje Zout

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Laat de rozijnen de avond voordien weken in de kirsch of de rum met warm water.

  • 100g Rozijnen
  • 20cl Warm water
  • 5cl Kirsch of rum

Stap 2 /10

Doe de melk en de gist op de dag zelf de in de kom met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13cl Halfvolle melk
  • 1tl Gistpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Voeg de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker en de in blokjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 300g Witte bloem
  • 2 Eierdooiers
  • 40g Suiker
  • 40g Boter
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 5 /10

Smeer een tulbandvorm met een diameter van 24 cm in met boter. Leg de amandalen op de bodem.

  • 15g Gepelde amandelen

Stap 6 /10

Verwerk de uitgelekte rozijnen onder het deeg. Kneed lichtjes met de hand.

Stap 7 /10

Doe het deeg in de vorm en bedek de kom met een handdoek. Laat 2 uur rusten.

Stap 8 /10

Zet 35 minuten in de oven.

Stap 9 /10

Laat afkoelen.

Stap 10 /10

Haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228