- Homepage
- Recipe Details Page
Tulband
- Totale tijd 4u 5min
- 1u
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Witte bloem
100 g Rozijnen
20 cl Warm water
5 cl Kirsch of rum
13 cl Halfvolle melk
1 tl Gistpoeder
2 Eierdooiers
40 g Suiker
40 g Boter
15 g Gepelde amandelen
1 snuifje Zout
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Laat de rozijnen de avond voordien weken in de kirsch of de rum met warm water.
100g Rozijnen 20cl Warm water 5cl Kirsch of rum
Stap 2 /10
Doe de melk en de gist op de dag zelf de in de kom met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13cl Halfvolle melk 1tl Gistpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Voeg de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker en de in blokjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
300g Witte bloem 2 Eierdooiers 40g Suiker 40g Boter 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 5 /10
Smeer een tulbandvorm met een diameter van 24 cm in met boter. Leg de amandalen op de bodem.
15g Gepelde amandelen
Stap 6 /10
Verwerk de uitgelekte rozijnen onder het deeg. Kneed lichtjes met de hand.
Stap 7 /10
Doe het deeg in de vorm en bedek de kom met een handdoek. Laat 2 uur rusten.
Stap 8 /10
Zet 35 minuten in de oven.
Stap 9 /10
Laat afkoelen.
Stap 10 /10
Haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Poedersuiker