- Homepage
- Recipe Details Page
Tourte flamiche
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
2 Kruimeldeeg
5 cl Olie
40 g Boter
750 g Preiwit
12 cl Vloeibare room
2 Eierdooiers
Zout
1 Eierdooier
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Voeg de olie, de boter, de gewassen en in schijfjes gesneden prei toe aan de keukenmachine met de mengstaaf. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Olie 40g Boter 750g Preiwit Zout
Menger
Stap 2 /9
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).
Stap 3 /9
Voeg de room en de eierdooiers toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
12cl Vloeibare room 2 Eierdooiers
Menger
Stap 4 /9
Rol de 2 ronde vellen kruimeldeeg uit.
2 Kruimeldeeg
Stap 5 /9
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg het eerste deegvel in de vorm.
2 Kruimeldeeg
Stap 6 /9
Verdeel er de prei over en dek af met het tweede deegvel.
Stap 7 /9
Maak de randen goed dicht en smeer goed in met de resterende eierdooier.
1 Eierdooier
Stap 8 /9
Zet gedurende 35 minuten in de oven.
Stap 9 /9
Dien warm op.