Tournedos met bordelaisesaus
- Totale tijd 7min
- 5min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Rundertournedos (170/200 g)
20 cl Rode wijn (bordeaux of cahors)
15 cl Kalfsvond
90 g Sjalot, gesnipperd
90 g Boter, in stukjes
1 Bouquet garni
3 tl Maizena (opgelost in wat rode wijn)
Zout, peper
3 Mergpijp
3 el Olie
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Haal met een lepel het merg uit de mergpijp en snijd het in blokjes.
Stap 3 /7
Doe de olie in de kuip.
Stap 4 /7
Tournedos 2 min per kant aankleuren, dan uit de kuip halen. Konfijt de sjalotten (1/2 boter). Voeg de wijn, de kalfsfond, het zetmeel toe.
Stap 5 /7
Breng al roerend aan de kook. Breng het gerecht op smaak. Doe het kruidentuiltje, de tournedos en het merg erbij.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Verwijder de tournedos, mergpijpen en kruidentuiltje. Voeg al kloppend de boter toe. Dien op.