- Homepage
- Recipe Details Page
Tonijntartaar met een dressing van rucola en gekonfijte tomaten
- Totale tijd 51min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g *Rode tonijn
75 g *Rucola
150 g *Gekonfijte tomaten
4 cl *Hazelnootolie
1 *Olijfolie
2 cl *Citroensap
5 g *Wasabi
30 g *Sesam
*Zout, peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /7
*Plaats de mini kom in de grote kom. Doe de gekonfijte tomaten en de rucola in de mini kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
75g *Rucola 150g *Gekonfijte tomaten
Minimengkom
Stap 2 /7
*Voeg de wasabi, de hazelnootolie, het citroensap en peper en zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
4cl *Hazelnootolie 2cl *Citroensap 5g *Wasabi *Zout, peper
Minimengkom
Stap 3 /7
*Snijd met een scherp mes de tonijn in kleine blokjes.
600g *Rode tonijn
Stap 4 /7
*Doe ze in een diep bord. Giet de marinade over de tonijn en meng voorzichtig.
600g *Rode tonijn
Stap 5 /7
*Zet minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 6 /7
*Verdeel de tonijn over kleine kommetjes. Voeg een scheutje olijfolie toe.
600g *Rode tonijn 1 *Olijfolie
Stap 7 /7
*Strooi er wat sesamzaadjes overheen en dien op.
30g *Sesam