- Homepage
- Tonijntartaar met een dressing van rucola en gekonfijte tomaten
Tonijntartaar met een dressing van rucola en gekonfijte tomaten
- Totale tijd 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
2 personen
200 g *Rode tonijn
25 g *Rucola
50 g *Gekonfijte tomaten
2 cl *Hazelnootolie
1 *Olijfolie
1 cl *Citroensap
3 g *Wasabi
5 g *Sesam
*Zout, peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /7
*Plaats de mini kom in de grote kom. Doe de gekonfijte tomaten en de rucola in de mini kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /7
*Voeg de wasabi, de hazelnootolie, het citroensap en peper en zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /7
*Snijd met een scherp mes de tonijn in kleine blokjes.
Stap 4 /7
*Doe ze in een diep bord. Giet de marinade over de tonijn en meng voorzichtig.
Stap 5 /7
*Zet minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 6 /7
*Verdeel de tonijn over kleine kommetjes en besprenkel met wat olijfolie.
Stap 7 /7
*Strooi er wat sesamzaadjes overheen en dien op.