- Homepage
- Recipe Details Page
Tonijn op Baskische wijze
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
900 g Rode tonijn
160 g Rode paprika
160 g Groene paprika
9 g Look
220 g Rode ajuin
250 g Tomaten
15 bladje Basilicum
4 el Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de tonijn in grote stukken. Zet het even apart.
900g Rode tonijn
Stap 2 /6
Doe de geschilde en in stukjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
9g Look 220g Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Vervang het mes door de menger en giet er de olijfolie bij. Voeg de gewassen, ontpitte en in reepjes gesneden paprika’s toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
160g Rode paprika 160g Groene paprika 4el Olijfolie
Menger
Stap 4 /6
Was en versnipper de basilicum op een plank met een mes.
15bladje Basilicum
Stap 5 /6
Voeg de in blokjes gesneden tomaten en de helft van de versnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de stukjes tonijn toe als je de pieptoon hoort.
250g Tomaten 15bladje Basilicum Zout, peper
Stap 6 /6
Serveer met de rest van de basilicum.
15bladje Basilicum