- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tonijn op Baskische wijze
Tonijn op Baskische wijze
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (18)
Ingrediënten
6 personen
900 g Rode tonijn
160 g Rode paprika
160 g Groene paprika
9 g Look
220 g Rode ajuin
250 g Tomaten
15 bladje Basilicum
4 el Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de tonijn in grote stukken. Zet het even apart.
Stap 2 /6
Doe de geschilde en in stukjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Vervang het mes door de menger en giet er de olijfolie bij. Voeg de gewassen, ontpitte en in reepjes gesneden paprika’s toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Was en versnipper de basilicum op een plank met een mes.
Stap 5 /6
Voeg de in blokjes gesneden tomaten en de helft van de versnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de stukjes tonijn toe als je de pieptoon hoort.
Stap 6 /6
Serveer met de rest van de basilicum.