- Homepage
- Recipe Details Page
Tonijn op Baskische wijze
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
900 g *Rode tonijn
160 g *Rode paprika
160 g *Groene paprika
9 g *Look
220 g *Rode ajuin
250 g *Tomaten
15 *Basilicum
4 *Olijfolie
*Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
*Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
160g *Rode paprika 160g *Groene paprika 250g *Tomaten
Stap 2 /7
*Pel de ajuinen en de knoflook en snijd ze in stukjes. Snijd de tonijn in grote stukken.
900g *Rode tonijn 9g *Look 220g *Rode ajuin
Stap 3 /7
*Doe de ajuinen en de knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
9g *Look 220g *Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
*Vervang het mes door de menger en giet er de olijfolie bij. Voeg de paprika’s toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
160g *Rode paprika 160g *Groene paprika 4 *Olijfolie
Menger
Stap 5 /7
*Ciseleer de basilicum.
15 *Basilicum
Stap 6 /7
*Voeg de tomaten en de helft van de geciseleerde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de stukjes tonijn toe als u de melding hoort.
900g *Rode tonijn 250g *Tomaten 15 *Basilicum *Zout, peper
Stap 7 /7
*Serveer met de rest van de basilicum.
15 *Basilicum