- Homepage
- Recipe Details Page
Tomaat-basilicum broodjes
- Totale tijd 1u 23min
- 10min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 55min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
500 g Bloem
60 g Bouillon KUB OF MAGGI
30 cl Warm water
100 g Gekonfijte tomaten
15 bladje Basilicum
5 g Droge bakkersgist
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Verkruimel de bouillon. Zet opzij.
60g Bouillon KUB OF MAGGI 100g Gekonfijte tomaten 15bladje Basilicum
Stap 2 /7
Verdun in een kom de gist in het warme water.
30cl Warm water 5g Droge bakkersgist
Stap 3 /7
Verwarm uw oven voor op Th.7/8 (220°C) in de normale stand.
Stap 4 /7
Giet het water/gistmengsel in de kom van de keukenmachine die voorzien is van het kneedmes en voeg de bloem toe. Vergrendel het deksel en druk op "Start". Als het alert afgaat, voeg dan de bouillonblokjes, de fijngehakte basilicum en de in blokjes gesneden tomaten toe.
500g Bloem
Kneed- & hakmes
Stap 5 /7
Laat het deeg 25 minuten rijzen.
Stap 6 /7
Maak 8 ballen. Laat 30 minuten rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 7 /7
Bak gedurende 18 minuten.