- Homepage
- Recipe Details Page
Tom yam met garnalen
- Totale tijd 16min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
45 Gepelde rauwe garnalen
3 Spriet citroengras, in stukken van 2 tot 3 cm gesneden
12 Fijne plakjes verse gember, geschild
6 Kleine trostomaten, gewassen en in acht stukken gesneden
9 Grote witte champignons, gewassen, gepeld en fijngesneden
4.5 el Nuoc-mâm saus
3 teentje Look, geschild, ontkiemd en gehakt
3 Kleine sjalot, geschild en fijngesneden
Verse koriander, gewassen en fijngehakt
1 Limoen in partjes
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Peel en hak de verse gember in fijne plankjes.
Stap 3 /8
Peel en hak de ontkiemd look.
Stap 4 /8
Schil en snijd de sjalot fijn.
Stap 5 /8
Was en snipper de verse koriander.
Stap 6 /8
Voeg alle ingrediënten behalve de koriander en de limoen in de kom. Voeg 10 cl water toe per persoon.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie
Stap 8 /8
Verwijder de gember en het citroengras. Versier met koriander en limoen, en dien op.