*Tofu nuggets
- Totale tijd 32min
- 20min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Gerookte tofu
120 g Bloem
1.5 tl Paprikapoeder
1.5 tl Knoflookpoeder
15 cl Melk
1 el Olie
120 g Panko paneermeel
150 g Pindakaas
1.5 el Geraspte limoenschil
1.5 el Sojasaus
3 el Water
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de tofu in plakjes ter grootte van een nugget.
Stap 2 /6
Meng de bloem, paprikapoeder, knoflook, zout en peper in een grote kom. Giet geleidelijk de melk erbij en klop tot het mengsel glad is. Doe de plakjes tofu in het mengsel. Roer goed om, zodat ze volledig met het beslag bedekt zijn. Leg de plakjes tofu vervolgens één voor één op een bord panko paneermeel. Bestrijk ze goed met het paneermeel.
Stap 3 /6
Leg de plakjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 4 /6
Draai ze halverwege het bakken om en bak tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.
Stap 5 /6
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus. Zet apart.
Stap 6 /6
Dien onmiddellijk op.