Tiroolse canederli knoedels
- Totale tijd 3u 9min
- 20min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 2u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
7 cl Melk
1 Eieren
100 g Oudbakken wit brood
50 g Speck
0.5 Uien
15 g Boter
20 g Bloem
1 tl Gehakte peterselie
1 snuifje Nootmuskaat
100 cl Runderbouillon
Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg de melk af in een kom. Meng er de losgeklopte eieren en een beetje zout en peper door. Snijd het brood in kleine blokjes en doe het in het mengsel.
Stap 2 /9
Meng, dek af met een schone doek en laat 2 uur staan, af en toe roeren.
Stap 3 /9
In een kom de spek afwegen en in kleine stukjes snijden.
Stap 4 /9
Doe de geschilde en gehalveerde ui in de kom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 5 /9
Voeg de gehakte spek en de boter toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 6 /9
Vervang het Ultrablade mes door het kneed-/hakmeshulpstuk. Voeg de broodmix, peterselie, nootmuskaat en bloem toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 7 /9
Giet in een mengkom, dek af met een schone handdoek en laat 30 minuten rusten.
Stap 8 /9
Bevochtig je handen om te voorkomen dat het deeg gaat plakken en vorm balletjes van ongeveer 6 à 7 cm doorsnee. Rol ze in de bloem en zet ze apart.
Stap 9 /9
Breng in een pan de bouillon aan de kook en kook de canederli knoedels 15 minuten op laag vuur.