- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tiroler Knödel
Tiroler Knödel
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 bouillonblokje
15 cl water
250 g sneetjes gedroogd brood
2 eieren
30 g gehakte witte ui
2 tl gehakte peterselie
1 tl bieslook
25 cl melk
30 g bloem
100 cl water
2 snuifje zout
2 snuifje peper
10 g boter
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
Doe het water met het bouillonblokje in een grote pot en breng tot het kookpunt.
Stap 2 /7
Doe het brood, de melk, de peterselie, de bieslook, de bloem, het zout en de peper in de mengkom van de keukenrobot.
Stap 3 /7
Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water-bouillonblokjesmengsel toe.
Stap 4 /7
Verwijder de kom. Maak met uw vinger kleine balletjes ter grootte van een noot.
Stap 5 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Stap 6 /7
Dompel de balletjes in het kokende water. Zet het vuur op een lage stand en laat 15 minuten garen.
Stap 7 /7
Het gerecht smaakt nog beter indien het opgediend wordt in een keramische kom met een lepel boter die onmiddellijk zal oplossen.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
