- Homepage
- Recipe Details Page
Tiroler Knödel
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 bouillonblokje
15 cl water
250 g sneetjes gedroogd brood
2 eieren
30 g gehakte witte ui
2 tl gehakte peterselie
1 tl bieslook
25 cl melk
30 g bloem
100 cl water
2 snuifje zout
2 snuifje peper
10 g boter
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
Doe het water met het bouillonblokje in een grote pot en breng tot het kookpunt.
1 bouillonblokje 15cl water
Stap 2 /7
Doe het brood, de melk, de peterselie, de bieslook, de bloem, het zout en de peper in de mengkom van de keukenrobot.
250g sneetjes gedroogd brood 2tl gehakte peterselie 1tl bieslook 25cl melk 30g bloem 2snuifje zout 2snuifje peper
Stap 3 /7
Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water-bouillonblokjesmengsel toe.
Beater
Stap 4 /7
Verwijder de kom. Maak met uw vinger kleine balletjes ter grootte van een noot.
Stap 5 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Stap 6 /7
Dompel de balletjes in het kokende water. Zet het vuur op een lage stand en laat 15 minuten garen.
100cl water
Stap 7 /7
Het gerecht smaakt nog beter indien het opgediend wordt in een keramische kom met een lepel boter die onmiddellijk zal oplossen.