- Homepage
- Tiroler Knödel
Tiroler Knödel
- Totale tijd 1u 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
6 personen
1 bouillonblokje
15 cl water
250 g sneetjes gedroogd brood
2 eieren
30 g gehakte witte ui
2 tl gehakte peterselie
1 tl bieslook
25 cl melk
30 g bloem
100 cl water
2 snuifje zout
2 snuifje peper
10 g boter
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
Doe het water met het bouillonblokje in een grote pot en breng tot het kookpunt.
Stap 2 /7
Doe het brood, de melk, de peterselie, de bieslook, de bloem, het zout en de peper in de mengkom van de keukenrobot.
Stap 3 /7
Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water-bouillonblokjesmengsel toe.
Stap 4 /7
Verwijder de kom. Maak met uw vinger kleine balletjes ter grootte van een noot.
Stap 5 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Stap 6 /7
Dompel de balletjes in het kokende water. Zet het vuur op een lage stand en laat 15 minuten garen.
Stap 7 /7
Het gerecht smaakt nog beter indien het opgediend wordt in een keramische kom met een lepel boter die onmiddellijk zal oplossen.