- Homepage
- Tiramisu in glaasjes
Tiramisu in glaasjes
- Totale tijd 2u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
8 personen
30 cl Koude espressokoffie
45 g Amaretto of marsala (optioneel)
35 stuk Boudoirkoekjes
5 Eierdooiers
50 g Poedersuiker voor de mascarpone
1 zakje Vanillesuiker
500 g Mascarpone
5 Eiwitten
50 g Suiker
Cacaopoeder
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /10
Meng voor de siroop de koude koffie met de amaretto in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /10
Doe de eierdooiers, de vanillesuiker en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Voeg de mascarpone toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Het mengsel moet mooi egaal zijn.
Stap 4 /10
Giet het mengsel over in een kom. Maak de kom schoon en droog goed af.
Stap 5 /10
Doe de eiwitten en de suiker in de kom met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Meng het mascarponemengsel voorzichtig onder de eiwitten met een siliconen spatel.
Stap 7 /10
Doop de boudoirkoekjes in de siroop en leg ze op de bodem van elk schaaltje.
Stap 8 /10
Giet een deel van de crème in de schaaltjes. Leg er de boudoirkoekjes op en bedek met het tweede deel van de room.
Stap 9 /10
Bedek de schaaltjes met folie en zet ze gedurende 2 uur op een koele plaats.
Stap 10 /10
Bestrooi de glaasjes voor het opdienen met cacaopoeder.