- Homepage
- Recipe Details Page
Tiramisu in glaasjes
- Totale tijd 2u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
5 eiwitten
5 eierdooiers
500 g mascarpone
50 g poedersuiker voor de mascarpone
50 g suiker voor de eiwitten
7 g vanillesuiker
35 boudoirkoekjes
*Cacaopoeder
30 cl koude espressokoffie
45 g amaretto of marsala (optioneel)
Bereiding
Stap 1 /10
*Doe de eierdooiers, de vanillesuiker en de poedersuiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5 eierdooiers 50g poedersuiker voor de mascarpone 7g vanillesuiker
Stap 2 /10
*Voeg de mascarpone toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Het mengsel moet mooi egaal zijn.
500g mascarpone
Stap 3 /10
*Doe het mengsel in een slakom. Maak de kom schoon en droog goed af.
Stap 4 /10
*Doe de eiwitten en de suiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5 eiwitten 50g suiker voor de eiwitten
Stap 5 /10
*Meng het mascarpone-mengsel voorzichtig onder de eiwitten met een siliconen spatel.
5 eiwitten 500g mascarpone
Stap 6 /10
*Meng voor de siroop de koude koffie met de amaretto.
30cl koude espressokoffie 45g amaretto of marsala (optioneel)
Stap 7 /10
*Leg de boudoirkoekjes op de bodem van elk schaaltje. Besprenkel ze met de siroop.
35 boudoirkoekjes
Stap 8 /10
*Bedek met een deel van de room en leg hier boudoirkoekjes bovenop. Bedek met het tweede deel van de room.
35 boudoirkoekjes
Stap 9 /10
*Bedek de schaaltjes met folie en zet ze gedurende 2 uur op een koele plaats.
Stap 10 /10
*Bestrooi de glaasjes voor het opdienen met cacaopoeder.
*Cacaopoeder