Tiramisu in glaasjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Tiramisu in glaasjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 25min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

8 personen

  • 5 eiwitten

  • 5 eierdooiers

  • 500 g mascarpone

  • 50 g poedersuiker voor de mascarpone

  • 50 g suiker voor de eiwitten

  • 7 g vanillesuiker

  • 35 boudoirkoekjes

  • *Cacaopoeder

  • 30 cl koude espressokoffie

  • 45 g amaretto of marsala (optioneel)

Bereiding

Stap 1 /10

*Doe de eierdooiers, de vanillesuiker en de poedersuiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5 eierdooiers
  • 50g poedersuiker voor de mascarpone
  • 7g vanillesuiker

Stap 2 /10

*Voeg de mascarpone toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Het mengsel moet mooi egaal zijn.

  • 500g mascarpone

Stap 3 /10

*Doe het mengsel in een slakom. Maak de kom schoon en droog goed af.

Stap 4 /10

*Doe de eiwitten en de suiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5 eiwitten
  • 50g suiker voor de eiwitten

Stap 5 /10

*Meng het mascarpone-mengsel voorzichtig onder de eiwitten met een siliconen spatel.

  • 5 eiwitten
  • 500g mascarpone

Stap 6 /10

*Meng voor de siroop de koude koffie met de amaretto.

  • 30cl koude espressokoffie
  • 45g amaretto of marsala (optioneel)

Stap 7 /10

*Leg de boudoirkoekjes op de bodem van elk schaaltje. Besprenkel ze met de siroop.

  • 35 boudoirkoekjes

Stap 8 /10

*Bedek met een deel van de room en leg hier boudoirkoekjes bovenop. Bedek met het tweede deel van de room.

  • 35 boudoirkoekjes

Stap 9 /10

*Bedek de schaaltjes met folie en zet ze gedurende 2 uur op een koele plaats.

Stap 10 /10

*Bestrooi de glaasjes voor het opdienen met cacaopoeder.

  • *Cacaopoeder

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228