- Homepage
- Recipe Details Page
Tijgersoezen
- Totale tijd 3u 30min
- 1u
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
9.5 cl water
1 snuifje zout
1 snuifje suiker
37 g boter
56 g bloem
94 g eieren
30 g boter
37 g bruine suiker
37 g bloem
36 cl melk
34 g suiker
37 g pralinépasta
3 eierdooiers
33 g suiker
45 g maizena
37 g boter
Accessoires
Beater Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /19
Doe de boter, de bruine suiker en de bloem in de kom van de keukenrobot om de biscuit te maken. Druk op 'Start'.
30g boter 37g bruine suiker 37g bloem
Beater
Stap 2 /19
Rol het deeg dun uit tot een dikte van 2 mm tussen 2 vellen bakpapier. Zet 15 minuten in de diepvriezer.
Stap 3 /19
Haal uit de diepvriezer en verwijder het bovenste vel bakpapier. Neem een ronde koekjessteker. Snijd cirkels met een diameter van ongeveer 3 cm uit het deeg. Zet aan de kant in de diepvriezer en zorg ervoor dat de cirkels elkaar niet overlappen.
Stap 4 /19
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 5 /19
Maak het soezenbeslag. Doe het water, het zout, de suiker en de stukjes boter in een steelpan. Laat het zachtjes sudderen, zodat de boter kan smelten.
9.5cl water 1snuifje zout 1snuifje suiker
Stap 6 /19
Haal van het vuur en voeg de bloem in één keer toe Plaats het opnieuw op een laagje vuurtje en meng de inhoud goed door elkaar met behulp van een spatel. Het deeg moet loskomen van de randen van de pan en een bal vormen.
56g bloem
Stap 7 /19
Doe het mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Kneed het deeg om de temperatuur te laten zakken. Zo gaan de eieren niet schiften wanneer ze aan de kom worden toegevoegd.
Beater
Stap 8 /19
Druk op ‘Start’ en voeg dan beetje bij beetje, terwijl de keukenrobot in werking is, de opgeklopte eieren toe. Pas de hoeveelheid eieren aan door regelmatig de consistentie van het deeg na te gaan: het moet stijfgeklopt worden met de klopper tot het een vast geheel gaat vormen en blijft staan.
94g eieren
Beater
Stap 9 /19
Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een ongetuit spuitmondje met een diameter van 12 mm. Spuit het beslag in vormpjes van ongeveer 3 cm in diameter en leg ze op een ingevette bakplaat.
Stap 10 /19
Leg een diepgevroren koekje op elk stukje beslag. Laat ongeveer 30 minuten op 200 graden bakken. Zet de oven na gedurende 20 tot 25 minuten een beetje open om het vocht weg te laten trekken. Laat het op een rooster afkoelen.
Stap 11 /19
Maak de banketbakkersroom. Kook de melk met de suiker in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel. Voeg de praliné toe.
36cl melk 34g suiker 37g pralinépasta
Stap 12 /19
Doe de eierdooiers, de suiker en de maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
3 eierdooiers 33g suiker 45g maizena
Flex Whisk
Stap 13 /19
Giet de warme melk en het suikermengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Beater
Stap 14 /19
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. Het mengsel moet voller en dikker worden. Laat 3 minuten sudderen op een laag vuur en roer voortdurend. Haal van het vuur.
Stap 15 /19
Voeg de boter toe en meng. Giet de mengsel op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.
37g boter
Stap 16 /19
Doe het afgekoelde mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Beater
Stap 17 /19
Maak een opening in de bodem van het beslag met een klein standaard spuitmondje van 6 mm. Hier kan het spuitmondje in bevestigd worden.
Stap 18 /19
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een klein, dun spuitmondje.
Stap 19 /19
Vul de soezen voorzichtig tot ze zwaar worden.