- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Thaise zalmfilets met kleurrijke groenten
Thaise zalmfilets met kleurrijke groenten
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Zalmfilets
10 cl Sojasaus met minder zout
1 Limoen
4 teentje Knoflook
2 tl Geraspte gember
1 Rode paprika
2 Wortels
1 Courgette
1 el Olijfolie
50 g Platte peulen
50 g Taugé
Zout, peper
4 el Zoete chilisaus
0.5 Gesnipperd bosuitje
2 el Sesamzaad
1 Limoen
Koriander
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de zalmfilets in grote blokjes. Meng in een kom de sojasaus, limoensap, gehakte knoflook en geraspte gember. Voeg de zalm toe, dek af en laat 20 minuten rusten.
Stap 2 /5
Was en droog de paprika, wortels en courgette. Snijd de paprika's in dunne reepjes en verwijder de kern. Schil de wortels en snijd ze in kleine reepjes. Snijd de courgettes in reepjes van dezelfde grootte. Meng in een kom de gesneden groenten met de olie. Voeg de peultjes en taugé toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 6 minuten aan op 180 °C. Leg de blokjes zalm op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 30 minuten aan op 180 °C. Leg de groenten op de plaat in lade 2.
Stap 4 /5
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten. Draai de groenten halverwege het kookproces om.
Stap 5 /5
Leg de groenten en zalm op borden om op te dienen. Besprenkel de zalm met de zoete chilisaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Besprenkel de groenten met het limoensap en bestrooi met koriander.