- Homepage
- Thaise groene curry met kip
Thaise groene curry met kip
- Totale tijd 35min
- 25min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (21)
Cookeo+ Connect CE857800 Multicooker Cookeo Wifi 10-in-1 CE96G310 Intelligente hogedruk multicooker - 10 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 lepel Zonnebloemolie
2 el Groene curry pasta (naar smaak meer of minder)
800 g Kippendijenvlees, in stukken van 5 cm gesneden
1 Ui, in repen gesneden
1 bussel Jonge wortelen
400 ml Kokosroom
500 g Zoete aardappel
0.5 ½ verse ananas, waarvan ¼ in blokjes en de rest in schijfjes
2 handvol Handenvol gepelde pinda's, grof gehakt
0.5 tuiltje Munt, fijngehakt
Bereiding
Stap 1 /5
Verhit de zonnebloemolie en fruit de currypasta 3 minuten. Voeg de kip en ui toe en bak kort mee.
Stap 2 /5
Voeg de wortelen, zoete aardappel en ananasblokjes toe. Blus af met kokosroom en breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar.
Stap 3 /5
Koken onder druk
Stap 4 /5
Terwijl de curry kookt, snijd de rest van de ananas in schijfjes en hak de pinda's grof.
Stap 5 /5
Serveer de curry in diepe borden en garneer met ananasschijfjes, munt en pinda's.