- Homepage
- Recipe Details Page
Terrine van wilde champignons
- Totale tijd 3u 32min
- 20min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Knoopchampignons
6 g Knoflook
1.5 tl Olijfolie
40 g Walnootpitten
40 g Margarine op plantaardige basis
1 tl Bruine miso
1 tl Sojasaus
4 cl Groentebouillon
5 cl Ongezoete sojamelk
7 cl Sojaroom
3 bladje Salie
1.5 g Agar-agar
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was, droog en snijd in stukken. Pel de knoflook en halveer hem.
150g Knoopchampignons 6g Knoflook
Stap 2 /7
Doe de groenten in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
1.5tl Olijfolie
Menger
Stap 4 /7
Vervang de mixer door het Ultrablade-meshulpstuk en voeg de noten, margarine, miso, sojasaus en bouillon toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
40g Walnootpitten 40g Margarine op plantaardige basis 1tl Bruine miso 1tl Sojasaus 4cl Groentebouillon
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Verwarm in een steelpan de melk, sojaroom en salie op een matig vuur. Voeg de agar-agar toe en breng al roerend 1 minuut aan de kook.
5cl Ongezoete sojamelk 7cl Sojaroom 3bladje Salie 1.5g Agar-agar
Stap 6 /7
Verwijder de salie en giet het mengsel in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout en peper.
3bladje Salie 1snuifje zout 1snuifje Peper
Stap 7 /7
Doe het mengsel over in een bak met deksel en zet het minstens 3 uur in de koelkast alvorens het te serveren.