- Homepage
- Recipe Details Page
Terrine van groenten met eieren
- Totale tijd 1u 38min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
75 g Groene asperges
75 g Gedopte erwten
190 g Wortels
8 g Bloem
4 Eieren
18 cl Vloeibare room
25 g Geraspte Parmezaanse kaas
30 g Gehakte kruiden (peterselie, oregano, bieslook)
1 klontje Boter
1 snuifje Paprikapoeder
1 el Olijfolie
Zout, peper
Water
Accessoires
Stoommandje Klopper
Bereiding
Stap 1 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 2 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg de asperges zonder de harde uiteinden, de gepelde erwten en de geschilde en in blokjes gesneden wortelen in de stoommand. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
75g Groene asperges 75g Gedopte erwten 190g Wortels Water
Stoommandje
Stap 3 /13
Leg de groenten op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.
Stap 4 /13
Doe bloem en de helft van de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
8g Bloem 4 Eieren
Klopper
Stap 5 /13
Voeg de vloeibare room, het paprikapoeder, de kruiden, het zout en de peper toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
18cl Vloeibare room 30g Gehakte kruiden (peterselie, oregano, bieslook) 1snuifje Paprikapoeder Zout, peper
Klopper
Stap 6 /13
Voeg de wortelen en de erwten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 7 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8 /13
Vet een cakevorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Laat voldoende bakpapier uit de vorm komen om de vulling te bedekken.
Stap 9 /13
Leg de groene asperges op de bodem.
Stap 10 /13
Giet de helft van de groentebereiding over de groene asperges.
Stap 11 /13
Breek voorzichtig de resterende eieren en giet rustig over de rest van de bereiding.
4 Eieren
Stap 12 /13
Vouw het bakpapier over de terrine. Zet 1 uur in de oven.
Stap 13 /13
Laat de terrine afkoelen voordat u hem uit de bakvorm haalt.