Terrine van groenten met eieren
Moulinex
Recept door Moulinex

Terrine van groenten met eieren

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 38min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 18min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 75 g Groene asperges

  • 75 g Gedopte erwten

  • 190 g Wortels

  • 8 g Bloem

  • 4 Eieren

  • 18 cl Vloeibare room

  • 25 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 30 g Gehakte kruiden (peterselie, oregano, bieslook)

  • 1 klontje Boter

  • 1 snuifje Paprikapoeder

  • 1 el Olijfolie

  • Zout, peper

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /13

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 2 /13

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg de asperges zonder de harde uiteinden, de gepelde erwten en de geschilde en in blokjes gesneden wortelen in de stoommand. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 75g Groene asperges
  • 75g Gedopte erwten
  • 190g Wortels
  • Water
  • Stoommandje

Stap 3 /13

Leg de groenten op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.

Stap 4 /13

Doe bloem en de helft van de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 8g Bloem
  • 4 Eieren
  • Klopper

Stap 5 /13

Voeg de vloeibare room, het paprikapoeder, de kruiden, het zout en de peper toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 18cl Vloeibare room
  • 30g Gehakte kruiden (peterselie, oregano, bieslook)
  • 1snuifje Paprikapoeder
  • Zout, peper
  • Klopper

Stap 6 /13

Voeg de wortelen en de erwten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 7 /13

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 8 /13

Vet een cakevorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Laat voldoende bakpapier uit de vorm komen om de vulling te bedekken.

Stap 9 /13

Leg de groene asperges op de bodem.

Stap 10 /13

Giet de helft van de groentebereiding over de groene asperges.

Stap 11 /13

Breek voorzichtig de resterende eieren en giet rustig over de rest van de bereiding.

  • 4 Eieren

Stap 12 /13

Vouw het bakpapier over de terrine. Zet 1 uur in de oven.

Stap 13 /13

Laat de terrine afkoelen voordat u hem uit de bakvorm haalt.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228