Terrine met champignons
- Totale tijd 3u 32min
- 20min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
50 g Champignons
2 g Look
0.5 tl Olijfolie
13 g Noten
13 g Plantaardige margarine
0.5 tl Bruine miso
0.5 tl Sojasaus
1 cl Groentebouillon
1 cl Ongezoete sojamelk
2 cl Sojaroom
1 bladje Salie
0.5 g Agaragar
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was ze, droog ze en snijd ze in stukjes.
Stap 2 /7
Doe de gepelde en doormidden gesneden champignons en look in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen en voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /7
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeg de noten, de margarine, de miso, de sojasaus en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Verwarm de melk, de sojaroom en de salie op een middelhoog vuur. Voeg de agaragar toe en breng al roerend gedurende 1 minuut aan de kook.
Stap 6 /7
Verwijder de salie en doe het mengsel in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /7
Doe de bereiding in een doos met een deksel. Zet minstens 3 uur in de koelkast voor het opdienen.