- Homepage
- Tartaar van zeebaars met venkel, munt en komijn
Tartaar van zeebaars met venkel, munt en komijn
- Totale tijd 57min
- 20min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
Ingrediënten
10 personen
600 g Venkel
1250 g Zeebaarsfilets
160 g Citroen
20 bladje Munt
2 el Komijnzaadjes
10 cl Olijfolie
Zout, peper
Bieslook
Water
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /9
Pers de citroen uit. Zet het sap aan de kant.
Stap 2 /9
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en plaats het stoommandje.
Stap 3 /9
Doe de gewassen en fijngesneden venkel in de stoommand. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Laat afkoelen.
Stap 5 /9
Leg de venkel op een bord en besprenkel met olijfolie en citroensap.
Stap 6 /9
Voeg de fijngesneden munt en de komijn toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
Stap 7 /9
Snijd de zeebaarsfilets in kleine stukjes en voeg ze bij de venkel. Meng goed.
Stap 8 /9
Zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 9 /9
Giet het teveel aan olie af, bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koud op.