- Homepage
- Recipe Details Page
Tabouleh van bloemkool met granaatappel
- Totale tijd 12min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g Bloemkool
100 g Rode ajuin
60 g Granaatappelpitten
85 g Citroen
85 g Gekonfijte citroen
2 cl Olijfolie
2 takje Bladpeterselie
2 takje Dille
2 takje Munt
200 g Kerstomaatjes
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gepelde en in vier gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Zet apart.
Stap 3 /8
Snijd de bloemkool in stukjes en doe ze in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g Bloemkool
Kneed- & hakmes
Stap 4 /8
Schraap de randen met een flexibele spatel schoon en breng de bloemkool zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 5 /8
Doe de tabouleh van bloemkool in een grote slakom.
Stap 6 /8
Pers de citroenen en bewaar het sap. Was en versnipper de peterselie, de dille en de munt.
85g Citroen 2takje Bladpeterselie 2takje Dille 2takje Munt
Stap 7 /8
Voeg de ajuin, de granaatappelpitjes, het citroensap, de gekonfijte citroenen in kleine stukjes, de kruiden en de olijfolie toe. Meng goed.
60g Granaatappelpitten 85g Gekonfijte citroen 2cl Olijfolie
Stap 8 /8
Snijd de kerstomaatjes doormidden en voeg toe. Kruid met peper en zout en dien onmiddelijk op.
200g Kerstomaatjes Zout