- Homepage
- Recipe Details Page
Tabouleh van bloemkool met granaatappel
- Totale tijd 12min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g *Bloemkool
1 *Rode ajuin
60 g *Granaatappelpitten
1 *Citroen
1 *Gekonfijte citroen
2 *Olijfolie
2 *Bladpeterselie
2 *Dille
2 *Munt
200 g *Kerstomaatjes
*Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
*Pel de rode ajuin en snijd in 4 stukken.
1 *Rode ajuin
Stap 2 /11
*Doe de ajuin in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 *Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /11
*Zet apart. Snijd de bloemkool in stukjes.
800g *Bloemkool
Stap 4 /11
*Doe de bloemkool in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g *Bloemkool
Kneed- & hakmes
Stap 5 /11
*Schraap de randen met een flexibele spatel schoon en breng de bloemkool zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 6 /11
*Doe de tabouleh van bloemkool in een grote slakom.
Stap 7 /11
*Pers de citroen en bewaar het sap.
1 *Citroen
Stap 8 /11
*Ciseleer de kruiden. Hak de gekonfijte citroen fijn.
1 *Gekonfijte citroen 2 *Bladpeterselie 2 *Dille 2 *Munt
Stap 9 /11
*Voeg de ajuin, de granaatappelpitjes, het citroensap, de gekonfijte citroen, de kruiden en de olijfolie toe. Meng goed.
1 *Rode ajuin 60g *Granaatappelpitten 1 *Citroen 1 *Gekonfijte citroen 2 *Olijfolie 2 *Bladpeterselie 2 *Dille 2 *Munt
Stap 10 /11
*Snijd de kerstomaatjes in twee.
200g *Kerstomaatjes
Stap 11 /11
*Voeg de kerstomaatjes toe, breng meteen op smaak met peper en zout en dien onmiddelijk op.
200g *Kerstomaatjes *Zout