- Homepage
- Tabouleh van bloemkool met granaatappel
Tabouleh van bloemkool met granaatappel
- Totale tijd 12min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
1200 g bloemkool
1.5 rode ajuin
100 g granaatappelpitten
1.5 citroen
1.5 gekonfijte citroen
3 eetlepels olijfolie
3 takjes bladpeterselie
3 takjes dille
3 takjes munt
300 g kerstomaatjes
*Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
*Pel de rode ajuinen en snijd in vier stukken.
Stap 2 /11
*Doe de ajuinen in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
*Zet aan de kant. Snijd de bloemkool in stukjes.
Stap 4 /11
*Doe de bloemkool in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
*Schraap de randen met een flexibele spatel schoon en breng de bloemkool zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
*Doe de tabouleh van bloemkool in een grote slakom.
Stap 7 /11
*Pers de citroenen en bewaar het sap.
Stap 8 /11
*Ciseleer de kruiden. Hak de gekonfijte citroenen fijn.
Stap 9 /11
*Voeg de ajuinen, de granaatappelpitjes, het citroensap, de gekonfijte citroenen, de kruiden en de olijfolie toe. Meng goed.
Stap 10 /11
*Snijd de kerstomaatjes in twee.
Stap 11 /11
*Voeg de kerstomaatjes toe, breng meteen op smaak met peper en zout en dien onmiddelijk op.