- Homepage
- Tabouleh en rode mulfilets
Tabouleh en rode mulfilets
- Totale tijd 44min
- 20min
Voorbereidingstijd - 24min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
6 personen
6 straaltje Rode mul
100 g Wortel
15 cl Visfumet
60 cl Water
120 g Tomaten
1 stengel Munt
30 g Basilicum
5 cl Vloeibare room
2 cl Citroensap
1 tl Maïzena
1 tl Koud water
Zout
250 g Middelgroot tarwegriesmeel
2 snuifje Zout
12 cl Water
80 g Rode paprika
80 g Groene paprika
25 g Sjalot
Accessoires
Stoom- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Los de maizena op in een apart kommetje met koud water.
Stap 2 /13
Doe het tarwegriesmeel, het zout en het kokend water in een aparte kom. Laat 10 minuten rusten.
Stap 3 /13
Voeg de gepelde en in blokjes gesneden sjalot toe, samen met de in blokjes gesneden paprika’s.
Stap 4 /13
Haal de korrels van het griesmeel uit elkaar met schone handen en giet de bereiding in de externe stoomkoker.
Stap 5 /13
Breng de rode mulfilets op smaak met zout. Leg ze met de velkant naar beneden op de middelste stoomplaat.
Stap 6 /13
Doe de gepelde en in schijfjes gesneden wortel, de visfumet en het water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de dop. Plaats de externe stoomkoker met de middelste stoomplaat. Druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Verwijder de externe stoomkoker en zet aan de kant.
Stap 8 /13
Filter de bereiding uit de kom om enkel het vocht over te houden.
Stap 9 /13
Spoel de kom van de keukenmachine en bevestig de menger.
Stap 10 /13
Doe de verdunde maizena, de room, het citroensap en 12 cl gefilterde visbouillon in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 11 /13
Voeg de gehakte basilicum toe als de saus klaar is.
Stap 12 /13
Doe de tabouleh in een slakom. Voeg de in blokjes gesneden tomaten zonder zaadlijsten en de fijngesneden munt toe. Haal de korrels uit elkaar met een vork.
Stap 13 /13
Doe de tabouleh in een uitsteekvormpje in elk bord. Leg er een filet rode mul bij en werk af met de saus.