- Homepage
- Recipe Details Page
Tabouleh en rode mulfilets
- Totale tijd 44min
- 20min
Voorbereidingstijd - 24min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 straaltje Rode mul
100 g Wortel
15 cl Visfumet
60 cl Water
120 g Tomaten
1 stengel Munt
30 g Basilicum
5 cl Vloeibare room
2 cl Citroensap
1 tl Maïzena
1 tl Koud water
Zout
250 g Middelgroot tarwegriesmeel
2 snuifje Zout
12 cl Water
80 g Rode paprika
80 g Groene paprika
25 g Sjalot
Accessoires
Stoom- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Los de maizena op in een apart kommetje met koud water.
1tl Maïzena 1tl Koud water
Stap 2 /13
Doe het tarwegriesmeel, het zout en het kokend water in een aparte kom. Laat 10 minuten rusten.
250g Middelgroot tarwegriesmeel 2snuifje Zout 12cl Water
Stap 3 /13
Voeg de gepelde en in blokjes gesneden sjalot toe, samen met de in blokjes gesneden paprika’s.
80g Rode paprika 80g Groene paprika 25g Sjalot
Stap 4 /13
Haal de korrels van het griesmeel uit elkaar met schone handen en giet de bereiding in de externe stoomkoker.
Stoom- accessoire
Stap 5 /13
Breng de rode mulfilets op smaak met zout. Leg ze met de velkant naar beneden op de middelste stoomplaat.
6straaltje Rode mul Zout
Stoom- accessoire
Stap 6 /13
Doe de gepelde en in schijfjes gesneden wortel, de visfumet en het water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de dop. Plaats de externe stoomkoker met de middelste stoomplaat. Druk op 'Start'.
100g Wortel 15cl Visfumet 60cl Water
Stoom- accessoire
Stap 7 /13
Verwijder de externe stoomkoker en zet aan de kant.
Stoom- accessoire
Stap 8 /13
Filter de bereiding uit de kom om enkel het vocht over te houden.
Stap 9 /13
Spoel de kom van de keukenmachine en bevestig de menger.
Menger
Stap 10 /13
Doe de verdunde maizena, de room, het citroensap en 12 cl gefilterde visbouillon in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
5cl Vloeibare room 2cl Citroensap
Menger
Stap 11 /13
Voeg de gehakte basilicum toe als de saus klaar is.
30g Basilicum
Stap 12 /13
Doe de tabouleh in een slakom. Voeg de in blokjes gesneden tomaten zonder zaadlijsten en de fijngesneden munt toe. Haal de korrels uit elkaar met een vork.
120g Tomaten 1stengel Munt
Stap 13 /13
Doe de tabouleh in een uitsteekvormpje in elk bord. Leg er een filet rode mul bij en werk af met de saus.