Taart met kip en champignons.
Moulinex
Recept door Moulinex

Taart met kip en champignons.

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 22min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 2min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 Kruimeldeeg

  • 1 Bladerdeeg

  • 400 g Kipfilet

  • 150 g Champignons

  • 100 g Cantharellen

  • 5 cl Cognac

  • 200 g Wortels

  • 75 g Sjalotten

  • 3 takje Peterselie

  • 2 cl Olijfolie

  • 1 Eierdooier

  • 1 klontje Boter

  • 6 sneetje Spek

  • Zout

  • 40 g Bloem

  • 40 g Boter

  • 50 cl Melk

  • 1 snuifje Muskaatnoot

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /13

Maak de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Zout
  • 40g Bloem
  • 50cl Melk
  • 1snuifje Muskaatnoot
  • Klopper

Stap 2 /13

Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Boter
  • Klopper

Stap 3 /13

Zet de bechamel aan de kant. Was en droog de kom.

Stap 4 /13

Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 75g Sjalotten
  • 3takje Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /13

Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de kip in kleine blokjes en de wortelen in schijfjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g Kipfilet
  • 200g Wortels
  • 2cl Olijfolie
  • Zout
  • Menger

Stap 6 /13

Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd de champignons in fijne stukjes en snijd de cantharellen indien ze te groot zijn. Doe ze in de kom van de keukenmachine.

  • 150g Champignons
  • 100g Cantharellen

Stap 7 /13

Giet de cognac erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5cl Cognac
  • Menger

Stap 8 /13

Giet de bechamel erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Stap 9 /13

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 10 /13

Vet een springvorm in met boter. Leg het korstdeeg erin en laat het deeg een centimeter over de randen hangen.

  • 1 Kruimeldeeg
  • 1klontje Boter

Stap 11 /13

Schik de plakjes spek op het deeg op de bodem van de vorm. Verdeel de kippenvulling over de bakvorm.

  • 6sneetje Spek

Stap 12 /13

Sluit de taart met het bladerdeeg en plak de randen dicht met natte vingers of een vork. Maak met bakpapier een kleine opening in het midden. Bestrijk het deeg met het eigeel.

Stap 13 /13

Zet gedurende 15 minuten in de oven op 210°C. Laat de temperatuur zakken tot 180°C en bak nog 20 minuten langer.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228