Taart met kip en champignons.
- Totale tijd 1u 22min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1 Kruimeldeeg
1 Bladerdeeg
400 g Kipfilet
150 g Champignons
100 g Cantharellen
5 cl Cognac
200 g Wortels
75 g Sjalotten
3 takje Peterselie
2 cl Olijfolie
1 Eierdooier
1 klontje Boter
6 sneetje Spek
Zout
40 g Bloem
40 g Boter
50 cl Melk
1 snuifje Muskaatnoot
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Maak de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /13
Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Zet de bechamel aan de kant. Was en droog de kom.
Stap 4 /13
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de kip in kleine blokjes en de wortelen in schijfjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /13
Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd de champignons in fijne stukjes en snijd de cantharellen indien ze te groot zijn. Doe ze in de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /13
Giet de cognac erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /13
Giet de bechamel erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /13
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 10 /13
Vet een springvorm in met boter. Leg het korstdeeg erin en laat het deeg een centimeter over de randen hangen.
Stap 11 /13
Schik de plakjes spek op het deeg op de bodem van de vorm. Verdeel de kippenvulling over de bakvorm.
Stap 12 /13
Sluit de taart met het bladerdeeg en plak de randen dicht met natte vingers of een vork. Maak met bakpapier een kleine opening in het midden. Bestrijk het deeg met het eigeel.
Stap 13 /13
Zet gedurende 15 minuten in de oven op 210°C. Laat de temperatuur zakken tot 180°C en bak nog 20 minuten langer.