Taart met Golden-appels
- Totale tijd 1u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
5 Eieren
200 g Boter
200 g Poedersuiker
1 zakje Bakpoeder
300 g Patisseriebloem
1 snuifje Fijn zout
1 teentje Een half vanillestokje
700 g Mooie, geschilde Golden appels
Kaneelpoeder
Poedersuiker
Boter
Suiker
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /10
Vet een springvorm in met boter en bestrooi met suiker.
Stap 3 /10
Doe de boter in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het zout, de vanille en de suiker toe als u de melding hoort.
Stap 4 /10
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe als u de melding hoort.
Stap 5 /10
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Snijd de appels in kwartjes en verwijder de pitjes. Meng ze met de kaneel.
Stap 7 /10
Leg ze netjes in de bakvorm. Vul indien nodig de lege plekjes op met fijngehakte appels.
Stap 8 /10
Giet de bereiding over de appels heen.
Stap 9 /10
Zet ongeveer 50 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat enkele minuten afkoelen. Ontvorm en bestrooi met poedersuiker. Dien de taart lauwwarm op.