- Homepage
- Recipe Details Page
Taart met Golden-appels
- Totale tijd 1u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
5 Eieren
200 g Boter
200 g Poedersuiker
1 zakje Bakpoeder
300 g Patisseriebloem
1 snuifje Fijn zout
1 teentje Een half vanillestokje
700 g Mooie, geschilde Golden appels
Kaneelpoeder
Poedersuiker
Boter
Suiker
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /10
Vet een springvorm in met boter en bestrooi met suiker.
Boter Suiker
Stap 3 /10
Doe de boter in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het zout, de vanille en de suiker toe als u de melding hoort.
200g Boter 200g Poedersuiker 1snuifje Fijn zout 1teentje Een half vanillestokje
Gebakset
Stap 4 /10
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe als u de melding hoort.
5 Eieren
Gebakset
Stap 5 /10
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1zakje Bakpoeder 300g Patisseriebloem
Gebakset
Stap 6 /10
Snijd de appels in kwartjes en verwijder de pitjes. Meng ze met de kaneel.
700g Mooie, geschilde Golden appels Kaneelpoeder
Stap 7 /10
Leg ze netjes in de bakvorm. Vul indien nodig de lege plekjes op met fijngehakte appels.
Stap 8 /10
Giet de bereiding over de appels heen.
Stap 9 /10
Zet ongeveer 50 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat enkele minuten afkoelen. Ontvorm en bestrooi met poedersuiker. Dien de taart lauwwarm op.