Taart met Golden-appels - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Taart met Golden-appels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 25min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    10min

Ingrediënten

8 personen

  • 5 Eieren

  • 200 g Boter

  • 200 g Poedersuiker

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 300 g Patisseriebloem

  • 1 snuifje Fijn zout

  • 1 teentje Een half vanillestokje

  • 700 g Mooie, geschilde Golden appels

  • Kaneelpoeder

  • Poedersuiker

  • Boter

  • Suiker

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /10

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2 /10

Vet een springvorm in met boter en bestrooi met suiker.

  • Boter
  • Suiker

Stap 3 /10

Doe de boter in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het zout, de vanille en de suiker toe als u de melding hoort.

  • 200g Boter
  • 200g Poedersuiker
  • 1snuifje Fijn zout
  • 1teentje Een half vanillestokje
  • Gebakset

Stap 4 /10

Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe als u de melding hoort.

  • 5 Eieren
  • Gebakset

Stap 5 /10

Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1zakje Bakpoeder
  • 300g Patisseriebloem
  • Gebakset

Stap 6 /10

Snijd de appels in kwartjes en verwijder de pitjes. Meng ze met de kaneel.

  • 700g Mooie, geschilde Golden appels
  • Kaneelpoeder

Stap 7 /10

Leg ze netjes in de bakvorm. Vul indien nodig de lege plekjes op met fijngehakte appels.

Stap 8 /10

Giet de bereiding over de appels heen.

Stap 9 /10

Zet ongeveer 50 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Laat enkele minuten afkoelen. Ontvorm en bestrooi met poedersuiker. Dien de taart lauwwarm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228