Sushi burrito
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
175 g Rauwe tonijnfilet
200 g Avocado’s
50 g Komkommer
50 g Gele paprika
110 g Sushirijst
11 cl Water
2 cl Rijstazijn
10 g Suiker
30 g Zalmeitjes
30 g Mayonaise
2 bladje Nori zeewier
1 tl Zout
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /14
Giet de rijstazijn in een apart kommetje en zet 15 seconden in de microgolfoven.
Stap 2 /14
Voeg wat suiker en zout toe en meng goed door elkaar. Zet het even apart.
Stap 3 /14
Doe de rijs in een zeef. Spoel af onder koud leidingwater door te wrijven met uw vingers tot het lekwater helder is. Laat 15 minuten rusten.
Stap 4 /14
Doe de rijst en het water in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /14
Plaats de vulstop en laat het geheel gedurende 10 minuten in de kom rusten.
Stap 6 /14
Doe de lauwe rijst in een schaal en overgiet met de azijn. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 7 /14
Meng het geheel voorzichtig door elkaar met behulp van de spatel en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Stap 8 /14
Snij de tonijn in grove stukken ter grootte van het norivel (de dunne zeewierblaadjes).
Stap 9 /14
Snij de paprika en komkommer in dunne plakjes. Snij de avocado in grote repen. Zet het even apart.
Stap 10 /14
Bedek 2/3 van de norivellen met rijst.
Stap 11 /14
Doe hier wat mayonaise op. Leg er de plakjes paprika, komkommer, avocado en tonijn op.
Stap 12 /14
Voeg de zalmeitjes toe.
Stap 13 /14
Rol het geheel voorzichtig op door zachtjes aan te drukken en laat 15 minuten rusten op een koele plek.
Stap 14 /14
Snij de rol in twee alvorens op te dienen.