Sushi burrito - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Sushi burrito

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    40min

Ingrediënten

2 personen

  • 175 g Rauwe tonijnfilet

  • 200 g Avocado’s

  • 50 g Komkommer

  • 50 g Gele paprika

  • 110 g Sushirijst

  • 11 cl Water

  • 2 cl Rijstazijn

  • 10 g Suiker

  • 30 g Zalmeitjes

  • 30 g Mayonaise

  • 2 bladje Nori zeewier

  • 1 tl Zout

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /14

Giet de rijstazijn in een apart kommetje en zet 15 seconden in de microgolfoven.

  • 2cl Rijstazijn

Stap 2 /14

Voeg wat suiker en zout toe en meng goed door elkaar. Zet het even apart.

  • 10g Suiker
  • 1tl Zout

Stap 3 /14

Doe de rijs in een zeef. Spoel af onder koud leidingwater door te wrijven met uw vingers tot het lekwater helder is. Laat 15 minuten rusten.

  • 110g Sushirijst

Stap 4 /14

Doe de rijst en het water in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 11cl Water
  • Menger

Stap 5 /14

Plaats de vulstop en laat het geheel gedurende 10 minuten in de kom rusten.

Stap 6 /14

Doe de lauwe rijst in een schaal en overgiet met de azijn. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 7 /14

Meng het geheel voorzichtig door elkaar met behulp van de spatel en laat afkoelen op kamertemperatuur.

Stap 8 /14

Snij de tonijn in grove stukken ter grootte van het norivel (de dunne zeewierblaadjes).

  • 175g Rauwe tonijnfilet

Stap 9 /14

Snij de paprika en komkommer in dunne plakjes. Snij de avocado in grote repen. Zet het even apart.

  • 200g Avocado’s
  • 50g Komkommer
  • 50g Gele paprika

Stap 10 /14

Bedek 2/3 van de norivellen met rijst.

  • 2bladje Nori zeewier

Stap 11 /14

Doe hier wat mayonaise op. Leg er de plakjes paprika, komkommer, avocado en tonijn op.

  • 30g Mayonaise

Stap 12 /14

Voeg de zalmeitjes toe.

  • 30g Zalmeitjes

Stap 13 /14

Rol het geheel voorzichtig op door zachtjes aan te drukken en laat 15 minuten rusten op een koele plek.

Stap 14 /14

Snij de rol in twee alvorens op te dienen.