Suprême van zalm, basmati- en wilde rijst en courgettes
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Stukken zalm van 150 g
392 g Grote courgettes
250 g Basmatirijst en wilde rijst, gemengd
36 cl Water
3 el Olijfolie
8 cl Citroensap
2 takje Gehakte dille
1 stengel Tijm
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Was en snijd de courgettes in fijne schijfjes. Zet het even apart.
Stap 2 /9
Marineer de stukken zalm gedurende 20 minuten in een kommetje met het citroensap, de olijfolie en de dille.
Stap 3 /9
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /9
Plaats het stoommandje en leg er een vel bakpapier in. Leg de rijst erop en giet er het water over. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 5 /9
Bevestig de externe stoomkoker en leg er de courgetteschijfjes in.
Stap 6 /9
Plaats de middelste stoomplaat boven de courgettes en leg er de stukjes zalm en het takje tijm op.
Stap 7 /9
Overgiet de zalm met de marinade die ook smaak zal geven aan de courgettes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /9
Doe de rijst in een kom en haal de korrels uit elkaar met een vork.
Stap 9 /9
Dien meteen op met de courgettes en de zalm. Werk af met wat citroensap.