Suprême van zalm, basmati- en wilde rijst en courgettes - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Suprême van zalm, basmati- en wilde rijst en courgettes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Stukken zalm van 150 g

  • 392 g Grote courgettes

  • 250 g Basmatirijst en wilde rijst, gemengd

  • 36 cl Water

  • 3 el Olijfolie

  • 8 cl Citroensap

  • 2 takje Gehakte dille

  • 1 stengel Tijm

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /9

Was en snijd de courgettes in fijne schijfjes. Zet het even apart.

  • 392g Grote courgettes

Stap 2 /9

Marineer de stukken zalm gedurende 20 minuten in een kommetje met het citroensap, de olijfolie en de dille.

  • 6 Stukken zalm van 150 g
  • 8cl Citroensap
  • 2takje Gehakte dille

Stap 3 /9

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 4 /9

Plaats het stoommandje en leg er een vel bakpapier in. Leg de rijst erop en giet er het water over. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel zonder de vulstop.

  • 250g Basmatirijst en wilde rijst, gemengd
  • Zout
  • Stoommandje

Stap 5 /9

Bevestig de externe stoomkoker en leg er de courgetteschijfjes in.

Stap 6 /9

Plaats de middelste stoomplaat boven de courgettes en leg er de stukjes zalm en het takje tijm op.

  • 1stengel Tijm
  • Stoom- accessoire

Stap 7 /9

Overgiet de zalm met de marinade die ook smaak zal geven aan de courgettes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 8 /9

Doe de rijst in een kom en haal de korrels uit elkaar met een vork.

Stap 9 /9

Dien meteen op met de courgettes en de zalm. Werk af met wat citroensap.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228