Suikertaart - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Suikertaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 25min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    2u 40min

Ingrediënten

6 personen

  • 280 g Bloem

  • 11 g Bakkersgist

  • 1 Ei

  • 50 g Poedersuiker

  • 80 g Boter

  • 10 cl Melk

  • 1 snuifje Zout

  • 1 el Poedersuiker

  • 2 Eieren

  • 10 cl Vloeibare verse room

  • 125 g Bruine suiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de melk, de gist en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 11g Bakkersgist
  • 10cl Melk
  • 1el Poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /12

Laat 5 minuten rusten in de afgesloten kom.

Stap 3 /12

Doe de bloem, de suiker, het zout, de in stukjes gesneden boter en het ei in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.

  • 280g Bloem
  • 1 Ei
  • 50g Poedersuiker
  • 80g Boter
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /12

Vorm een bol en doe deze in een kom. Als het deeg nog te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe en kneed even met de handen.

Stap 5 /12

Bedek met een keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Stap 6 /12

Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit op het werkblad. Vet een taartvorm in met boter en leg het deeg erin.

Stap 7 /12

Bedek het met een keukenhanddoek en laat opnieuw gedurende 1 uur rijzen.

Stap 8 /12

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 9 /12

Meng in een kommetje de 2 resterende eieren met de vloeibare room.

  • 2 Eieren
  • 10cl Vloeibare verse room

Stap 10 /12

Prik met een vork in het deeg en bestrooi met de bruine suiker. Giet het mengsel van eieren/room erbij.

Stap 11 /12

Leg er plakjes boter bovenop.

  • 80g Boter

Stap 12 /12

Zet 25 minuten in de oven.