Suikertaart
- Totale tijd 3u 25min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 40min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
280 g Bloem
11 g Bakkersgist
1 Ei
50 g Poedersuiker
80 g Boter
10 cl Melk
1 snuifje Zout
1 el Poedersuiker
2 Eieren
10 cl Vloeibare verse room
125 g Bruine suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de melk, de gist en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /12
Laat 5 minuten rusten in de afgesloten kom.
Stap 3 /12
Doe de bloem, de suiker, het zout, de in stukjes gesneden boter en het ei in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 4 /12
Vorm een bol en doe deze in een kom. Als het deeg nog te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe en kneed even met de handen.
Stap 5 /12
Bedek met een keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 6 /12
Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit op het werkblad. Vet een taartvorm in met boter en leg het deeg erin.
Stap 7 /12
Bedek het met een keukenhanddoek en laat opnieuw gedurende 1 uur rijzen.
Stap 8 /12
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 9 /12
Meng in een kommetje de 2 resterende eieren met de vloeibare room.
Stap 10 /12
Prik met een vork in het deeg en bestrooi met de bruine suiker. Giet het mengsel van eieren/room erbij.
Stap 11 /12
Leg er plakjes boter bovenop.
Stap 12 /12
Zet 25 minuten in de oven.