- Homepage
- Recipe Details Page
Suikertaart
- Totale tijd 3u 25min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
280 g bloem
11 g bakkersgist
1 ei
50 g poedersuiker
80 g boter
10 cl melk
1 snuifje zout
2 eieren
10 cl vloeibare verse room
125 g bruine suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /14
*Doe de melk, de gist en een eetlepel poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
11g bakkersgist 50g poedersuiker 10cl melk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /14
*Laat 5 minuten rusten in de afgesloten kom.
Stap 3 /14
*Snijd de boter in blokjes.
80g boter
Stap 4 /14
*Doe de bloem, de rest van de suiker, het zout, de boter en het ei in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
280g bloem 1 ei 50g poedersuiker 80g boter 1snuifje zout
Kneed- & hakmes
Stap 5 /14
*Laat het deeg gedurende 40 minuten in de keukenmachine op 40°C.
Stap 6 /14
*Maak van het deeg een bolletje en leg het in een slakom (als het deeg nog te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe en kneed even met de handen).
Stap 7 /14
*Bedek met een keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 8 /14
*Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit op het werkblad. Vet een taartvorm in met boter en leg het deeg erin.
Stap 9 /14
*Bedek het met een keukenhanddoek en laat opnieuw gedurende 1 uur rijzen.
Stap 10 /14
*Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 11 /14
*Meng in een kom de 2 resterende eieren met de vloeibare room.
2 eieren 10cl vloeibare verse room
Stap 12 /14
*Prik met een vork in het deeg en bestrooi met de bruine suiker. Giet het mengsel van eieren en room erbij.
2 eieren 10cl vloeibare verse room 125g bruine suiker
Stap 13 /14
*Leg er plakjes boter bovenop.
80g boter
Stap 14 /14
*Zet 25 minuten in de oven.