- Homepage
- Recipe Details Page
Strudel
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 bladerdeeg
2 Golden-appel
20 g rozijnen
10 g suiker
2 snuifje kaneel
5 cl citroensap
1 ei
10 g poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 /13
Volg de instructies van het basisrecept om het bladerdeeg te maken.
1 bladerdeeg
Stap 3 /13
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
2 Golden-appel
Stap 4 /13
Voeg de rozijnen, het citroensap, het kaneel en de suiker toe aan de appelblokjes.
20g rozijnen 10g suiker 2snuifje kaneel 5cl citroensap
Stap 5 /13
Laat de appels de smaken tien minuten opnemen.
Stap 6 /13
Rol het bladerdeeg uit met een deegrol en wat bloem.
Stap 7 /13
Maak een rechthoek en leg de appelvulling in het midden.
Stap 8 /13
Klop de eieren in een aparte kom.
1 ei
Stap 9 /13
Voeg de randen van het bladerdeeg en maak ze dicht met geklopt ei.
Stap 10 /13
Draai de strudel om en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 11 /13
Maak met een mes schuine inkepingen aan de bovenkant van het bladerdeeg.
Stap 12 /13
Smeer de strudel in met geklopt ei. Laat 30 minuten bakken op 180 graden.
1 ei
Stap 13 /13
Laat de strudel afkoelen en dien op met poedersuiker.
10g poedersuiker