- Homepage
- Recipe Details Page
Stroganoff met champignons
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
90 g Ajuin
30 g Look
1.5 el Neutrale olie
900 g Champignon
12 cl Witte wijn
3 el Sojasaus
54 cl Groentebouillon
36 cl Sojaroom
6 el Maizena
1.5 tl Lookpoeder
1.5 tl Gerookt paprikapoeder
1.5 tl Tijm
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
3 el Gemoute gist
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de maïzena en de sojaroom in een kommetje. Zet het even apart.
36cl Sojaroom 6el Maizena
Stap 2 /8
Doe de gepelde ui en look in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
90g Ajuin 30g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen met een spatel en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1.5el Neutrale olie
Menger
Stap 4 /8
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog en snijd ze in plakjes.
900g Champignon
Stap 5 /8
Voeg de champignons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 6 /8
Voeg de witte wijn, de sojasaus en de groentebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
12cl Witte wijn 3el Sojasaus 54cl Groentebouillon
Menger
Stap 7 /8
Voeg het mengsel met de sojaroom en maïs, het lookpoeder, het gerookt paprikapoeder, de tijm, het zout, de peper en de gemoute gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1.5tl Lookpoeder 1.5tl Gerookt paprikapoeder 1.5tl Tijm 1snuifje Zout 1snuifje Peper 3el Gemoute gist
Menger
Stap 8 /8
Dien warm op.