- Homepage
- Stroganoff met champignons
Stroganoff met champignons
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
90 g Ajuin
30 g Look
1.5 el Neutrale olie
900 g Champignon
12 cl Witte wijn
3 el Sojasaus
54 cl Groentebouillon
36 cl Sojaroom
6 el Maizena
1.5 tl Lookpoeder
1.5 tl Gerookt paprikapoeder
1.5 tl Tijm
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
3 el Gemoute gist
Accessoires
Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de maïzena en de sojaroom in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /8
Doe de gepelde ui en look in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen met een spatel en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog en snijd ze in plakjes.
Stap 5 /8
Voeg de champignons toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Voeg de witte wijn, de sojasaus en de groentebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Voeg het mengsel met de sojaroom en maïs, het lookpoeder, het gerookt paprikapoeder, de tijm, het zout, de peper en de gemoute gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Dien warm op.