Stoofvlees van Sofie Dumont
Moulinex
Recept door Moulinex

Stoofvlees van Sofie Dumont

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

-/5 -

  • Totale tijd 30min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg Goed gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur

  • 2 el Boter

  • 1 stuk Grote ui, fijngesneden

  • 2 sneetje Sneetjes peperkoek

  • 2 el Mosterd

  • Peper en zout

  • 1 el Bloem

  • 2 flesje Flesjes bruin bier (Pied de Boeuf)

  • Tijm & laurier

Bereiding

Stap 1 /8

Snijd het vlees in gelijke stukken.

  • 1kg Goed gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur

Stap 2 /8

Gebruik de Cookeo op de manuele optie en selecteer het programma ‘stevig bruinen’. Laat de Cookeo pan goed voorverwarmen.

Stap 3 /8

Smelt een eetlepel boter en bak het vlees, in meerdere keren, rondom mooi bruin. Voeg dan de fijngesneden ui toe en stoof kort.

  • 1kg Goed gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur
  • 2el Boter

Stap 4 /8

Voeg het vlees weer toe samen met de bloem. Roer tot de bloem volledig is opgenomen.

  • 1kg Goed gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur

Stap 5 /8

Blus af met het bier. Voeg de peperkoek met mosterd, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout en roer goed.

  • 2el Mosterd
  • Peper en zout
  • 2flesje Flesjes bruin bier (Pied de Boeuf)
  • Tijm & laurier

Stap 6 /8

Schakel over naar de manuele functie 'onder druk koken' en kies expres. Stel in op 25 minuten.

Stap 7 /8

Bereid ondertussen de frietjes en witloofsalade.

Stap 8 /8

Laat de stoom ontsnappen en serveer het stoofvlees met de frietjes, witloofsalade en een toef mayonaise.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228